Pytanie
piszecie że keramzyt pływa. ja dzisiaj kupiłem w sklepie ogrodniczym paczkę i nic z tego nie pływa. cena podobna bo za paczkę 5l dałem 6 zł.
może coś z tym nie tak jest?
patrzyłem na stronę tej firmy: www.firmaflora.pl
i tam jest napisane:
Grys ozdobny i Keramzyt -
Grys wytwarzany jest z najpiękniejszego polskiego marmuru„Biała Marianna”, natomiast keramzyt z wypalanej gliny. Produkty te stosuje się jako drenaż pod ziemię do kwiatów oraz do celów dekoracyjnych w doniczkach z roślinami żywymi i sztucznymi.
czyli chyba jest w porządku. to dlaczego ten "wasz" pływa a ten co ja kupiłem nie?
może coś z tym nie tak jest?
patrzyłem na stronę tej firmy: www.firmaflora.pl
i tam jest napisane:
Grys ozdobny i Keramzyt -
Grys wytwarzany jest z najpiękniejszego polskiego marmuru„Biała Marianna”, natomiast keramzyt z wypalanej gliny. Produkty te stosuje się jako drenaż pod ziemię do kwiatów oraz do celów dekoracyjnych w doniczkach z roślinami żywymi i sztucznymi.
czyli chyba jest w porządku. to dlaczego ten "wasz" pływa a ten co ja kupiłem nie?
Kerazmyt jest dobrym wkładem biologicznym z powodu jego bardzo dużej porowatości nawet lepiej się opłaca kupić kerazmyt niż ceramikę ale z tego co czytałem to jeśli kerazmyt pływa można go sparzyć wodą i nie bd pływał(ale nie wiem). Jeśli bd pływał można część koszyka w filtrze wysypać kerazmytem a część gąbką żeby się nie unosił jak co. Ale filtracja jest podobno lepsza przez kerazmyt niż przez ceramikę z sklepu która jest droższa.
To jeśli nie pływa u spike'a to walę to przy najbliższym pobycie w Ach(wiecie o jaki sklep chodzi) to wezmę i kupię 15L za nie całe 19 zł.
To jeśli nie pływa u spike'a to walę to przy najbliższym pobycie w Ach(wiecie o jaki sklep chodzi) to wezmę i kupię 15L za nie całe 19 zł.