trzy rzeczy
trzy rzeczy
Mam pytanie apropos trzech rzeczy dziwnych w baniaczku
1. Dziwny nalot szary na korzeniu
2. Ślimaki ( niewiem skąd się wzieły)
3. Nitkowane glony.
Pytanie jest takie jak sie tego pozbyc ????
1. Dziwny nalot szary na korzeniu
2. Ślimaki ( niewiem skąd się wzieły)
3. Nitkowane glony.
Pytanie jest takie jak sie tego pozbyc ????
Nie ma, ale bedzie ;)
1. może okrzemka - wklej zdjęcie to coś zobaczymy.
2. z roślinek - kup helenki.
3. czas zeby się ich pozbyć, na początku baniaka tak jest , kup amanki troche pomogą .
2. z roślinek - kup helenki.
3. czas zeby się ich pozbyć, na początku baniaka tak jest , kup amanki troche pomogą .
Ostatnio zmieniony 2010-04-27, 14:39 przez maksior, łącznie zmieniany 1 raz.
Arek
z tym nalotem to miłem coś takiego, co opisałem w innym poście:
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=3188
Jeżeli masz to samo, to nie problem, zniknie za jakiś czas. Możesz to zaebrać wężykiem podczas podmianki
Te ślimaki to jak pisał maksior na pewno z roślinek. Niedy ich nie widać, a potem jest plaga. U mnie w 60l krewetkarium 2 helenki wysprzątały wszystko w kilka tygodni.
Co do glonów to się nie znam, więc się nie wypowiadam.
Pozdrawiam
Wojtek
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=3188
Jeżeli masz to samo, to nie problem, zniknie za jakiś czas. Możesz to zaebrać wężykiem podczas podmianki
Te ślimaki to jak pisał maksior na pewno z roślinek. Niedy ich nie widać, a potem jest plaga. U mnie w 60l krewetkarium 2 helenki wysprzątały wszystko w kilka tygodni.
Co do glonów to się nie znam, więc się nie wypowiadam.
Pozdrawiam
Wojtek
Kiedyś widziałem wątek że kosiarki wcale tak mocno tych glonów nie jedzą . U mnie są i coś tam skubią ale amanki wcinają lepiej.Jest jeszcze glonojad nazwy nie pamiętam gość z Cykady polecał podobno super wciąga glony . Ale żeby glony się nierobily trzeba najpierw stwierdzić czego jest za dużo a czego za mało . Nie polecam chemi na glony bo to ostateczność ale jest taki magik tetra algaten stop depot działa . A kosiary jak sie za dużo nażrą glona to ponoc zdychają .
Arek