WITAM,
Chciałbym zaczerpnąć trochę wiedzy może od kogoś bardziej kompetentnego w tym temacie...
A więc tak, swój zbiornik już jakiś czas posiadam... ma 54L zamiast pokrywy mam wycięte wymiarowe szkło na górę. Zamierzam zrobić kompletny restart, ale też do końca nie wiem jak go wykonać ktoś coś podpowie???... Ogólnie chcę wrzucić szary żwirek zamiast białego który teraz mam, a pod żwirek jeszcze podsypać trochę ziemi ogrodowej tylko właśnie najlepiej jakiej ???.... chcę też zrobić po środku plażę z piasku dla kirysków dla lepszego ich komfortu :). Z wyposażenia posiadam filtr powietrza firmy AQUAEL FAN PLUS 1, lampę led jakaś chińska zakupiona od razu w sklepie zoologicznym mówiła ekspedientka, że ta lampa będzie dobra do tego zbiornika więc wziąłem ją, mam też parę roślinek, ale za bardzo nie znam ich nazw... Też zastanawiam się nad doborem tła teraz mam jakąś zieloną foto-tapetę, ale zastanawiam się nad czarnym brystolem lub też czarną folią samoprzylepną do samochodów tylko która opcja by była lepsza???... i jak to naklejać ? ... od wewnątrz czy od zewnątrz ??... w grę nie wchodzą żadne styropiany itp... po prostu chcę centralnie przykleić do szyby nic więcej :P... Hmm ktoś by jeszcze mógł mi w czymś jeszcze doradzić ? żeby w końcu mój zbiornik miał ręce i nogi, że tak ujmę :)!
RESTART AKWA 54L KTO POMOŻE?
RESTART AKWA 54L KTO POMOŻE?
Jeśli chcesz ziemie ogrodową pod żwirek to proponuje, zwykłą z marketu, która nie będzie miała żadnych ulepszaczy (nawozów), uniewrsalna. Ciężko będzie ci utrzymać tą plaże z piasku bo pewnie krisy będą kopały i rozrzucały piach.
Akwarium jest małe, warto wcześniej przemyśleć obsadę i do niej dostosować zbiornik. Filtr na początek może być. Zajrzyj do naszego stowarzyszenia, doradzimy
Akwarium jest małe, warto wcześniej przemyśleć obsadę i do niej dostosować zbiornik. Filtr na początek może być. Zajrzyj do naszego stowarzyszenia, doradzimy