Parametry wody
PH 6,8
KH 2
GH 10
Podaje CO 2 i zaczal sie od tego momentu problem z zielenica i krasnorostem. Bez podawania CO 2 PH bylo na poziomie 7,5 i zero glonu.Przy dodaniu swiatla z wody robi sie kisiel zielenicy. Jak to w koncu jest naprawde z tym CO 2 .
Problemy z glonem
Re: Problemy z glonem
Karol66 pisze:Parametry wody
PH 6,8
KH 2
GH 10
Podaje CO 2 i zaczal sie od tego momentu problem z zielenica i krasnorostem. Bez podawania CO 2 PH bylo na poziomie 7,5 i zero glonu.Przy dodaniu swiatla z wody robi sie kisiel zielenicy. Jak to w koncu jest naprawde z tym CO 2 .
A moze to problem swiatla?napisz cos wiecej o oswietleniu
Problemem jest Co2.. To pewne.Jest go za duzo. (nie jest w 100% rozpuszczony a powinien) Czyli przesadzilem z dawkowaniem. I dlatego takie moje pytanie. Ile gramow CO2 mozna rozpuscic w 1000 gramach wody o temperaturze 28 stopni? Pomoze ktos?
Ostatnio zmieniony 2018-03-08, 22:11 przez Karol66, łącznie zmieniany 1 raz.
Juz opanowalem problem.Pozbylem sie co2 i osmozy. Wazne, ze nie jestem jedynym ktory uwierzyl w te glupie pomysly w stabilizowanie parametrow..Za cene 5 zl/m-c mam lepszy sposob na stabilizacje wody i co najwazniejsze bez glonow. Bez problemu zakwasilem kranowit Ph 6,7 Kh 4 Gh 9.. akwa 300 l przy oswietleniu 150 watt.Jest ok i bez kosmicznych wynalazkow.