AquaSzut/Aquael

ODPOWIEDZ
furious tomash

AquaSzut/Aquael

Post autor: furious tomash »

Witam.
Pytanie może dziwne, ale chodzi mi o filtry serii Unifilter Aquael, które wyglądają bliźniaczo podobnie do filtrów serii JuniorN od AquaSzuta.

Obrazek

Obrazek

Byłem bardzo zadowolony ze starego Juniora, ale niestety po wielu wielu latach padł i kupiłem Fana od Aquaela, ale to nie to, zapycha się co chwilę :/ , no i widzę, że Unifilter wygląda tak samo, parametry ma ciut lepsze.

To to samo pod nową nazwą?Czy Aquael 'przejął' markę AquaSzut?

Akwarium 45l z bojkiem, kilkom amano i inessami. Kupiłem Fan1 który niby jest do60 - 100l 320l/h i muszę go czyścić co tydzień :[
Ze starym AquaSzutem takich problemów nie było :(
bla bla bla...

discus6

Post autor: discus6 »

furious tomash pisze:Czy Aquael 'przejął' markę AquaSzut?
Tak.
discus6

furious tomash

Post autor: furious tomash »

Czyli wychodzi na to, że to trochę 'podkręcony' stary Junior. Dzięki discus!
bla bla bla...

crypto

Post autor: crypto »

Szkoda że to aquael przejął aquaszuta. Aquaszut robił naprawde bardzo dobre produkty którym do pięt nie dochodziły te od aquaela.

kra

Post autor: kra »

mam dwa stare aquaele, zaryzykuję że mają spokojnie ponad 20 lat. Mam też aquaszuta, delikatnie młodszego. Pompa szuta była mocniej eksploatowana przeze mnie i finalnie zdechła, stare aquealki dostałem od dwóch kolegów i mimo terkotania i kiepskiej wydajności nadal działają (leżą w piwnicy bo i tak nie mam do czego ich włożyć). Aquael generlanie bardzo się rozwinął, w ostatnim czasie i nie tylko jeśli idzie o akwarystykę. Sądzę że będą utrzymywać tendencję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”