W jakim sklepie łódzkim się zaopatrujecie?

ODPOWIEDZ
grafipl

W jakim sklepie łódzkim się zaopatrujecie?

Post autor: grafipl »

Jak w temacie. Ja do tej pory w rybarium, ale coś chyba na oczy im padło i ceny poszły w górę, przynajmniej co do morskiego (które ciągle kompletuję). Botia działa w ogóle? Bo na stronie widzę że tylko czwartki, detalu nie obsługują? Jak ktoś wie.. Ile kosztuje tam żywa skała?

Awatar użytkownika
Marcinus
Kontakt:

Post autor: Marcinus »

Ja ostatnio zakupy robię w erybce, ale są to dość hurtowe zakupy, więc i ceny wtedy są dobre. Generalnie polecam erybkę jeśli chodzi o sprzęt.
Botia podobno nie obsługuje detalu od jakiegoś czasu,ale nie wiem ile w tym prawdy.

Generalnie jeśli chodzi o sprzęt, to w Łodzi prawie nic w dobrych cenach nie da się znaleźć, ceny Rybarium na morski sprzęt nie są niższe niż np. w Erybce, zależy jeszcze na jaki konkretnie sprzet patrzymy, wiadomo, jedno jest tańsze inne sporo droższe.

Ostatnio kupowałem cały sprzęt do 250l morskiego i w erybce wyszło na tyle taniej,że opłacało mi się jechać do nich do Warszawy.

Skałę dopóki sam nie zacząłem sprowadzać, kupowałem w erybce i aquamedicu. Mogę polecić, skała była dobrej jakości.
Jeśli chodzi o inne sklepy, które można polecić to dobre doświadczenia mam z morskie.com i poznańskim aquamediciem.
Niestey w Łodzi jeśli chodzi o sprzet kiepsko.

grafipl

Skałę kupię chyba z nano-reef po 25zł ( w rybarium martwa kosztowała więcej), wszyscy polecają a ja wolę z mniejszą ilością życia (oczywiście można po 35 i 45zł też ale po co). Pytałem ogólnie bo nieraz coś trzeba kupić. Co do sprzętu oswietleniowego to chyba tylko Aqva-light jest opłacalnym.

Awatar użytkownika
Marcinus
Kontakt:

Jeśli chodzi o światło to również polecam aqva-light, dobre ceny i profesjonalizm.

Ta skała z reef-shopu za 25pln, nie jest super jakości, przynajmniej ta co widziałem na własne oczy. Jest to głównie skała na podbudówkę , mój znajomy dostał same wielkie kamory, także zastanów się dobrze nad ta skałą droższą.

zabapinkfloyd
Kontakt:

Post autor: zabapinkfloyd »

Co do ceny i jakości skały, to bywa z nią różnie.
Możesz kupić bardzo ładną żywą lub martwą, a nawet ciętą na podkład.
Teraz złotówka się trochę umocniła, także ceny też powinny trochę spaść.

W każdym bądź razie polecam zakup z pewnego źródła, niska cena może okazać się lichą inwestycją.
Czasami tanio możesz kupić martwą jako żywą :)

Istotnym czynnikiem jest też to, czy skała nie pochodzi ze zbiornika w którym ' nie wiadomo co się działo '

Zdecydowanie najlepiej dokonywać zakupu w sklepie w którym sam możesz sobie wybrać skałki jakie ci odpowiadają.

Co do sklepu Botia, to z tego co wiem to można tam kupować w detalu.
Zresztą sklep ma stronę w necie, możesz się zapytać co i jak.

Marcinus, sam zrobiłeś ten banerek ?
Ostatnio zmieniony 2009-08-15, 07:31 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marcinus
Kontakt:

zabapinkfloyd pisze:
Marcinus, sam zrobiłeś ten banerek ?
Niestety nie ja robiłem banner.

grafipl

Hehe :P Będzie to moje pierwsze akwa morskie i nie będę ukrywał że sprzęt nie będzie super. Jedyne co będzie ok. to oświetlenie ok.1W/L w T5 najprawdopodobniej 6*24 DiY (i to sylvanii bo tansza :) ) bo baniak 116-126L. Sumpa ani panelu też nie będzie. Chodzi mi o sprawdzenie czy będzie oki czy nie. Bo jak mi się znudzi to po co marnować tyle kasy, a i tak mało nie wydałem na jakieś duperele. Szafkę robie sam zobaczymy jak wyjdzie. Właśnie botia na stronie ma podane że otwierają za wcześniejszym uzgodnieniem. Co do skały to 10-15kg max, nie lubię gruzowiska.

Chodzi mi generalnie o ocenę sklepów w lodzi nie tylko pod kątem morskiego.

Marcinus, - masz u siebie w sklepie skałę?
Ostatnio zmieniony 2009-08-15, 09:23 przez grafipl, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marcinus
Kontakt:

Grafipl, nie mam na dzień dzisiejszy skały.

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

zabapinkfloyd pisze:Marcinus, sam zrobiłeś ten banerek ?
A co ? Potrzebujesz kogoś od banerków ? :-)
Jak by co daj znać - mam koleżankę w firmie reklamowej.
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

baq
Kontakt:

Post autor: baq »

Ja zwykle kupuje w rybarium
mam tam 6% znizki, co moze nie jest super tanio , ale z nia ceny w innych sklepach sa juz porownywalne. Ogolnie polecam ten sklep, glownie z uwagi na rzetelnosc
2 razy wymienialem tam testy na no3 i na po4 i za kazdym razem zalatwione to bylo bezproblemowo, dostawalem nowe zapakowane opakowanie.
Czesto zamawiam tam jakies dziwne rzeczy na testy naprawde jakies egzotyki co sie sprzeddaja raz na rok i nigdy nie ma problemow z zamowieniem :)
a tak swoja droga ja jestem programista flex/flash wiec niestetty tez czasem musze jakies bannery robic :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”