Akwarium od szklarza,

ODPOWIEDZ
cob_ra

Akwarium od szklarza,

Post autor: cob_ra »

Cześć,
Noszę się z zamiarem postawienia baniaka 450l(wymiary standardowe). Biorę pod uwagę gotowe akwariumw sklepie lub zamówienie u szklarza. Sprawa wygląda tak, zbiornik u mnie w Skierniewicach koszt 650zł, sklep podobno od lat zamawia u Wróblewskiego, na sklepie widziałem zbiorniki i jakościowo szyba wygląda ok.
Natomiast rozmawiałem również dziś z jednym z polecanych zakładów na Popiełuszki, opinie czytałem różne, natomiast cena za taki zbiornik to 490zł Cena kusząca. Czy ktoś mógłby zapodać zdjęcie jak wygląda wykonanie akwarium? Powiem szczerze, że mam obecnie problem czasowy aby podjechać osobiście i obejrzeć jego wykonanie. A brakuje mi w sumie tylko wyglądu jego produktów aby podjąć decyzję o zamówieniu. Zapomniałem zapytać czy szyba 10mm, ale zakładam, że przy tej wielkości taka grubość powinna być.

arek17ap

Post autor: arek17ap »

Lepiej spytaj się co w tej cenie jest(na Popiełuszki), może jest to cena po najmniejszej linii oporu(np brak szlifowanych krawędzi, u mnie tylko osełką przejechane, żeby się nie pozacinać). Za szlifowanie bierze od mb.

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Kupi taką urynę i będzie żałował (bez szlifu czy polerki) :) Uważam, że Polacy do biedny naród i nie stać nas na kupować byle gówna więc lepiej dozbierać i kupić raz a porządnie. Nie stać Cię na OW ok! Kup porządnie zrobione szkło z float albo z Guardiana. Ilu klientów tyle opinii.

Pabian

Post autor: Pabian »

Jak chcesz mieć szlify i polerkę , to będziesz musiał dołożyć ok . 200 zł na takie akwa . Baniak wygląda wtedy o niebo lepiej , o ile jest starannie sklejony.

cob_ra

Post autor: cob_ra »

Nie chodzi o kupienie uryny i żałowanie, nie jestem osobą która idzie i kupuje pierwsze lepsze czy to najtańsze, czy najdroższe. Znam ceny i jakość wyrobów osoby która nie oszczędza i się przykłada. Dostałem zdjęcie z popiełuszki, niestety jakość wykonania jest dla mnie na fatalnym poziomie. Sądziłem że będzie lepiej.

marcin323

Post autor: marcin323 »

Jeśli kolega jeszcze nie dokonał zakupu baniaka, zapraszam na giełdę na starcie w niedzielę przyjeżdża tam dwóch Panów którzy od lat zajmują się produkowaniem takich zbiorników. porządni fachowcy i staranne wykonanie.
giełda odbywa się co niedzielę w godzinach 9 - 13 na ulicy św.Teresy.

korkowa_krowa

Post autor: korkowa_krowa »

Mnie wykonywał ten Pan - numer do niego - 503-527-766 z giełdy. 150x50x50 koszt z pokrywą i oświetleniem 550 zł. Taniej chyba nie znajdziesz. Z wykonania jestem zadowolona.

anders

Post autor: anders »

korkowa_krowa, pokrywa robiona przez tego pana ? czy gotowa standardowa ? W tej cenie jakie jest oświetlenie ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”