Obsada
Obsada
Hej, czy moglibyście doradzić mi jakie rybki dać do górnej strefy mojego akwarium, powinny być to rybki nieagresywne (z wyjątkiem neonków,gupików,danio)
Aktualna obsada w opisie.
Aktualna obsada w opisie.
54L
4x otosek
1x kirysek czarny
2x kirysek albinos
1x helenka
7x narybek danio
16L
narybek gupika
4x otosek
1x kirysek czarny
2x kirysek albinos
1x helenka
7x narybek danio
16L
narybek gupika
- maly07071989
Proponuje galaxy lub maculate albo jescze ciut mniejsze to rasbora urophthalmoides
Ostatnio zmieniony 2012-08-26, 19:35 przez maly07071989, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego, co widzę u siebie- nie mają specjalnych wymagań- pasuje im średnio twarda woda, temperatura ok 23-26 stopni ( u mnie dobowo waha się 23-25), bardzo dobrze się mają.
Z 10 możesz ich wrzucić spokojnie- tyle, że pozbądź się w tym wypadku danio, które masz w podpisie. I coś pomyśl z kiryskami- jeśli już musisz je mieć, weź 1 gatunek zamiast po sztuce z każdego. Najmniejsze kiryski - pigmejki, mogłyby się dobrze czuć, z Twoich- chyba panda jest najmniejsza.
Z 10 możesz ich wrzucić spokojnie- tyle, że pozbądź się w tym wypadku danio, które masz w podpisie. I coś pomyśl z kiryskami- jeśli już musisz je mieć, weź 1 gatunek zamiast po sztuce z każdego. Najmniejsze kiryski - pigmejki, mogłyby się dobrze czuć, z Twoich- chyba panda jest najmniejsza.