Podłoże do kostki
Podłoże do kostki
Witajcie
Potrzebuje Waszej rady zakładam kostkę i potrzebuje pomocy w doborze podłoża.
Zastanawiałem się nad ADA Amazonia ale trochę drogie w ostateczności mogło by być ale nie wiem czy 3l starczy na akwa 30*30*30
kiedyś miałem w akwa podłoże Substrate II ale strasznie się burzyło wystarczy że ręka się wsadziło i już zadymka i to mnie w nim odstrasza.
Spytacie ca będzie w kostce - nic szczególnego rośliny średnio wymagające (jeszcze nie wiem do końca) krewetki pewnie będą ale również z tym mniej wymagających.
Jeśli ktoś z Was ma jakiś pomysł to czekam na propozycje.
Chciałbym żeby podłoże było ciemnie i miało na pewno jakiś właściwości obniżające parametry wody.
Z góry dzięki za propozycje.
Potrzebuje Waszej rady zakładam kostkę i potrzebuje pomocy w doborze podłoża.
Zastanawiałem się nad ADA Amazonia ale trochę drogie w ostateczności mogło by być ale nie wiem czy 3l starczy na akwa 30*30*30
kiedyś miałem w akwa podłoże Substrate II ale strasznie się burzyło wystarczy że ręka się wsadziło i już zadymka i to mnie w nim odstrasza.
Spytacie ca będzie w kostce - nic szczególnego rośliny średnio wymagające (jeszcze nie wiem do końca) krewetki pewnie będą ale również z tym mniej wymagających.
Jeśli ktoś z Was ma jakiś pomysł to czekam na propozycje.
Chciałbym żeby podłoże było ciemnie i miało na pewno jakiś właściwości obniżające parametry wody.
Z góry dzięki za propozycje.
Ja osobiście mogę Ci polecić Shrimp soila z Aqua Artu
. Wszystkie substraty mają to do siebie, że jak się będzie nadmiernie wzruszało podłoże, to nie ma siły..zawsze coś tam się przykurzy,ale bez przesady
.

Ostatnio zmieniony 2012-03-16, 20:43 przez Zafira, łącznie zmieniany 1 raz.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
Kazdy substrat jest lekki.
Jeden bardziej,drugi mniej.
Jak maja byc sadzone w nim rosliny,to potrzebujesz 2 opakowania sand,a.
Jeden bardziej,drugi mniej.
Jak maja byc sadzone w nim rosliny,to potrzebujesz 2 opakowania sand,a.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
To zależy od tego jaką chcesz mieć tam grubość podłoża?.rafAdam pisze:a do takiej kostki to ile trzeba liczyć takich worków 1,5l??
Tzn?..podłoże takie nie wypływa, leży na dnierafAdam pisze:nie jest ono też takie lekkie jak substrate??

Ostatnio zmieniony 2012-03-16, 20:50 przez Zafira, łącznie zmieniany 1 raz.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
Shrimp SandZafira pisze:Ja osobiście mogę Ci polecić Shrimp soila z Aqua Artu. Wszystkie substraty mają to do siebie, że jak się będzie nadmiernie wzruszało podłoże, to nie ma siły..zawsze coś tam się przykurzy,ale bez przesady
.

Ja mogę również dla krewetek polecić Shrimp Soil Aquanatica, Gosia wie o który chodzi :)
Też myślę , że dwa opakowania powinny wystarczyć przy opakowania 1,8 litra mniejsza. Shrimp Sand masz w dwóch wersjach Powder i w tej normalnej, jeśli byś kupował w wersji normalnej to jest chyba w opakowaniu 4,4 litra i to myślę, że wystarczy na kostkę
Chciałam napisać,że polecam Shrimp soila z Aquatic Nature, ale jednocześnie myślałam o Shrimp sandzie z AA i tak mi się napisałoadamozw pisze:Zafira napisał/a:
Ja osobiście mogę Ci polecić Shrimp soila z Aqua Artu. Wszystkie substraty mają to do siebie, że jak się będzie nadmiernie wzruszało podłoże, to nie ma siły..zawsze coś tam się przykurzy,ale bez przesady
.
Shrimp Sand

"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
- krzych0062
Ja mam Shrimp sand powder, podłoze dedykowane dla krewetek, mam henia duzego i malego i hydrocotyle roslinki rosna, juz jak sie zakorzeniły to idę w górę ładnie, nawet henio. Jak sie zamuli to nawet jałówka daje radę.
( nowoze bardzo sladowe ilosci raz na tydzien). Na kostke 35x35x35 zuzyłem trzy worki wersji powder, grubosc ok 4-5 cm max

Ostatnio zmieniony 2012-03-17, 10:48 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 2 razy.
Łukasz
- krzych0062