Giełda na Równej

ODPOWIEDZ
discus6

Post autor: discus6 »

Prospero pisze:Zawór filtra EHEIM 2075... w Rybarium szans na to nie ma w najbliższej przyszłości bo sam BADIS nie ma części.
Skoro sam Badis,który jest przedstawicielem Eheima na Polskę nie ma danej części to tej części nie ma wyłącznie w Łodzi czy też przypadkiem nie ma jej w całej Polsce :?: :-) .
Prospero pisze:np. AquaBase Ferki... tylko na zamówienie
Zamawiasz i za kilka dni odbierasz.W czym problem :?: Zapewniam Cię,iż na palcach 2 rąk można policzyć sklepy stacjonarne w całym kraju,które mają ten produkt w ciągłej sprzedaży.
Prospero pisze:np. w żelu Eleocharis Parvula
Parvulę/bez żelu/ bez problemu kupisz na Starcie/Pan Piotr :-) ,bubu/ a na Równej też bez problemu.O niniejszym forum już nie wspominam.
Bawimy się dalej :?: :-) .
discus6

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Prospero pisze: Rośliny :mrgreen: ... np. w żelu Eleocharis Parvula itp. oczywiście nie mówię o kryptokorynach i innych popularnych roślinach bo tego nie potrzebuję.
Oj parvula to jest, wiele innych rzadkich roślin też się znajdzie w naszym mieście :-P.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
martinezsanchez

Post autor: martinezsanchez »

ja wiem o co chodzi Prospero ...nie oszukujmy się, ale rynek akwarystyczny w lodzi to jest jakas bryndza i tyle.... wiem bo jezdze po targach wystawach itd i widze jak to wyglada w innych miastach

faktem tez jest, ze wszystko da sie zalatwic na za kilka dni, ale od reki bywa trudno z niektorymi produktami
[center]-------------->>> KREWETLANDIA - ZDJĘCIA KREWETEK <<<--------------
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

discus6 pisze:Zamawiasz i za kilka dni odbierasz.W czym problem
Tak problem! Rozmawiamy o Łodzi nie o Polsce! W Polsce kupiłem i miałem z dnia na dzień! W Łodzi po zamówieniu ok 5 dni oczekiwania chwytasz? Bez sensu ta dyskusja z Tobą bo widać nie kumasz o co chodzi! Co do roślin od Piotra ze Startu bez żelu to ja dziękuję za taką ilość w takiej cenie... za taką kasę jak ja płace to nigdzie nie dostanę takiej ilości więc? Może Ty masz lepsze ceny bo ja dostaję widać zaporowe! Jeszcze raz mówimy o zakupach w Łodzi i najlepiej w danym dniu a giełda jest w niedziele ew. czwartek! To co jak mam potrzebę i chcę coś na już to mam czekać tydzień np.? Chore trochę. Usilnie starasz się mi udowodnić, że wszystko to można kupić i tyle. Mylisz się! Nie można a czasami nawet jak coś jest to nie w tych cenach chodź te czasami rozumiem bo zainteresowanie takie jest jakie jest. Jak nie mam parcia na coś to nie ma sprawy mogę zamówić czy tu czy tam ale rozmawiamy o dostępności od ręki w Łodzi w sklepach i mniejsza tu o cenę bo chodzi aby to było tu i teraz na miejscu. NIE MA!
discus6 pisze:Skoro sam Badis,który jest przedstawicielem Eheima na Polskę nie ma danej części to tej części nie ma wyłącznie w Łodzi czy też przypadkiem nie ma jej w całej Polsce .
I znowu pitolisz... mam awarię jest piątek muszę to mieć na już więc jadę do sklepu i... NIE MA! No trudno skończyło się akurat tu a i BADIS dał ciała bo logistyka im leży i nie przewidzieli, że będzie zapotrzebowanie i się wyprzedali i mimo, że wiedzieli iż magazyny pustoszeją nie zamówili towaru na czas. W Polsce są... tak są... droższe - trudno kupię ale nie będę miał tego na już a muszę mieć na już mam w baniaku życie i 3 piętra sąsiadów pod sobą a w domu cieknący filtr! Zamawiając nawet w piątek może uda im się to wysłać od razu więc co!? Będzie może na poniedziałek jak wysłali w piątek ale pewnie nie i wyślą w poniedziałek więc kurierem będzie na wtorek! Kolega policz dni ile baniak ma funkcjonować bez filtra bądź ile mam się męczyć z cieknącym filtrem! Widzisz różnicę!? Chyba nie bardzo! Powtórzę to jeszcze raz. Mówimy o dostępności tego czy owego od ręki w Łodzi a nie wysyłkowo na drugi czy dziesiąty dzień!

Gdybyś mieszkał np. w Krakowie to masz min. 2-3 sklepy, które mają towar na miejscu to samo Szczecin czy Wrocław. Nie mówię, że tam mają wszystko ale na pewno jest znacznie większy wybór a w Łodzi jest bryndza i nie tylko ja tak uważam.

BTW. Już nie tak za długo w Pabianicach ma się otworzyć duży "market" akwarystyczny. Ciekawy jestem jak długą wytrzymają!?

Jedynym sklepem gdzie jeszcze coś ujdzie dostać dostać jest Rybarium później może Kakadu inne się raczej nie liczą a co do kolegów z forum to wiadomo - jak mają to pomogą ale nie zawsze od ręki i od razu bo czasami się nie da fizycznie. Ostatnio widziałem dziadka na Równej jak chodził i szukał świetlówki t5 i... nie znalazł... tylko t8! Tak! Wiem. U Sławka z ATTI ale nie każdy wie i ma czas jechać do Zgierza... a Kolega ze Startu jest słabo zaopatrzony i czasami nawet zamawianie na za tydzień nic nie daje. :lol: Z innych rzeczy jak się nie pali to np. zamawiam u Gosi i jak zamówię to mam ale też nie od ręki bo przecież Gosia magazynu też nie ma.

Więc jak kolega jest taki optymistyczny to ja liczę, że jutro (specjalnie pojadę) przywieziesz mi na Start nowy zawór do E2075! W przeciwnym wypadku daruj sobie dalsze komentarze i wytkanie, że Łódź jest och i ach bo pod tym względem nie jest! Koniec OFFTOP'a Normalnie się uniosłem... :evil: tak mnie zdenerwował.

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Kielicha,albo lepiej dwa Piotrek na poddenerwowanie :mrgreen:
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Prospero
Administrator

E tam Łukasz! Wylałem co miałem do kolegi na forum i temat skończony zresztą wiemy jak jest w Łodzi i tyle. Twój pomysł na to abyś pojechał wybrał i oferował jest super niech i kosztuje więcej bo wiadomo jeszcze Twój czas i droga dochodzi a darmo to może robić za statystę :mrgreen: tylko właśnie ilu to kupi? Ogólnie bólem moim jest Eheim... Badis dał "dupy" i tyle a samo Rybarium nie chciało ryzykować wyciągania mi elementu z kompletnego filtra bo a nóż widelec przyjdzie kolega po cały komplet i?
Ostatnio zmieniony 2012-09-29, 20:01 przez Prospero, łącznie zmieniany 1 raz.

discus6

Post autor: discus6 »

Prospero pisze: Normalnie się uniosłem... :evil: tak mnie zdenerwował.
Wybacz mi :mrgreen:
Może jakąś większą podmianę w baniaku zrób to Ci przejdzie :-)
Prospero pisze:Więc jak kolega jest taki optymistyczny to ja liczę, że jutro (specjalnie pojadę) przywieziesz mi na Start nowy zawór do E2075! W przeciwnym wypadku daruj sobie dalsze komentarze i wytkanie, że Łódź jest och i ach bo pod tym względem nie jest

Nowego zaworu do E2075 akurat nie mam ale wytykania ze Łódź jest och i ach nie zaprzestanę.Taki ze mnie lokalny patriota :-) .
discus6

Prospero
Administrator

discus6 pisze:Taki ze mnie lokalny patriota .
Tego Tobie nie bronię bo sam nie uważam, że Łódź jest zła jest tylko beznadziejna w pewnych kwestiach... weź nawet targi zoo... no są... ale tragiczne a szkoda.

Co do podmiany to nie ma takiej możliwości... nie ma mnie przez week w domu więc jak to się mówi BMT (brak możliwości technicznych). I widzisz skończyło się na moim... bryndza... a szkoda szczególnie dla kupującego.

Skoro akurat zaworu nie masz ale masz inne ciekawe rzeczy to mów gdzie można przyjechać poznać asortyment może akurat zdobędziesz kolejnego klienta a może i stałego szczególnie jak będzie towar na stanie za dobre pieniążki bo uwierz mi wolę dać zarobić Łodzianom niż pakować kasę za miedzą!? Ale jest jak jest i chyba długo się to nie zmieni.
Ostatnio zmieniony 2012-09-29, 20:15 przez Prospero, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.
Cudze chwalicie, swego nie znacie.
W życiu piękne są tylko chwile.

i to tyle w temacie ode mnie

Awatar użytkownika
s050197

Post autor: s050197 »

może trochę zmienię temat, a właściwie wrócę na właściwe tory (a jak komuś Łódź się nie podoba to niech przeprowadzi się do Wrocławia czy Szczecina - nikt nikogo na siłę nie trzyma)

zastanawiam się (a może ktoś wie) czy podłoże ADA Amazonia da się kupić na giełdzie taniej niż przez allegro? interesuje mnie 5 opakowań 9-cio litrowych. przez allegro z przesyłką wychodzi 124,60 zł za opakowanie. będzie gdzieś taniej? bo przy tej cenie nie opłaca się zamawiać przez internet, lepiej już zakupić np. w rybarium...

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Nie wiem jak w przypadku Amazonii, jak swojego czasu szukałem AN Pro Soil , na giedzie mieli nieco drożej i nie taką ilość, jaka by mnie interesowała. Zamówiłem wówczas na allegro, nawet z wysyłka wyszło taniej. Na giełde dochodzi jeszcze wejściówka i koszt dojazdu jak juz tak liczymy :-) ( kwestia gdzie to mieszka). Była niedawno tutaj dyskusja na temat Amazonii i wyszło jednak, że z allegro najtaniej. Przy tej ilości możesz i przez neta coś utargować wystarczy zadzwonić do sprzedającego, zazwyczaj są to mniejsze lub większe sklepy działające na zasadzie tylko i wysyłkowej i na allegro również.W Rybarium jak zamówisz via internet masz jakiś tam rabat ( ok 4% - może więcej kwestia ilości zakupionego towaru a raczej jego wartości). Możesz odebrać osobiście płacąc przelewem np...Pozostaje jednak pytanie, czy w Rybarium będą mieli to na stanie. Piotrek powiedz coś od siebie, Ty chyba brałeś to podłoże i wertowałeś dokładniej temat.
Ostatnio zmieniony 2012-09-30, 13:25 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz

Prospero
Administrator

Ja mogę załatwić Amazonię w dobrej cenie za worek ;-) Ogólnie to po 20 września br. cena ADY poszła w górę więc brać dopóki jest ze starej dostawy bo obecna cena to ponad 145zł za worek a to już jest sporo. Rybarium ma to na stanie bo pytałem.
Ostatnio zmieniony 2012-09-30, 13:32 przez Prospero, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
s050197

Post autor: s050197 »

na 5 workach wychodzi mi taniej przez internet o 6 zł w stosunku do rybarium, więc na pewno nie będę dawał zarobić "obcym" :-)

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

s050197 pisze:na 5 workach wychodzi mi taniej przez internet o 6 zł w stosunku do rybarium, więc na pewno nie będę dawał zarobić "obcym" :-)
Słusznie ;-), zatem zamów w Rybarium, ale przez stronę internetowa i odbierz osobiście.
Łukasz

Prospero
Administrator

Tylko zrób przelew albo zapłać przez net bo przy zakupach przez sieć płatność w sklepie tylko gotówką. Ja mam worki za niecałe 108zł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”