discus6 pisze:Zamawiasz i za kilka dni odbierasz.W czym problem
Tak problem! Rozmawiamy o Łodzi nie o Polsce! W Polsce kupiłem i miałem z dnia na dzień! W Łodzi po zamówieniu ok 5 dni oczekiwania chwytasz? Bez sensu ta dyskusja z Tobą bo widać nie kumasz o co chodzi! Co do roślin od Piotra ze Startu bez żelu to ja dziękuję za taką ilość w takiej cenie... za taką kasę jak ja płace to nigdzie nie dostanę takiej ilości więc? Może Ty masz lepsze ceny bo ja dostaję widać zaporowe! Jeszcze raz mówimy o zakupach w Łodzi i najlepiej w danym dniu a giełda jest w niedziele ew. czwartek! To co jak mam potrzebę i chcę coś na już to mam czekać tydzień np.? Chore trochę. Usilnie starasz się mi udowodnić, że wszystko to można kupić i tyle. Mylisz się! Nie można a czasami nawet jak coś jest to nie w tych cenach chodź te czasami rozumiem bo zainteresowanie takie jest jakie jest. Jak nie mam parcia na coś to nie ma sprawy mogę zamówić czy tu czy tam ale rozmawiamy o dostępności od ręki w Łodzi w sklepach i mniejsza tu o cenę bo chodzi aby to było tu i teraz na miejscu. NIE MA!
discus6 pisze:Skoro sam Badis,który jest przedstawicielem Eheima na Polskę nie ma danej części to tej części nie ma wyłącznie w Łodzi czy też przypadkiem nie ma jej w całej Polsce .
I znowu pitolisz... mam awarię jest piątek muszę to mieć na już więc jadę do sklepu i... NIE MA! No trudno skończyło się akurat tu a i BADIS dał ciała bo logistyka im leży i nie przewidzieli, że będzie zapotrzebowanie i się wyprzedali i mimo, że wiedzieli iż magazyny pustoszeją nie zamówili towaru na czas. W Polsce są... tak są... droższe - trudno kupię ale nie będę miał tego na już a muszę mieć na już mam w baniaku życie i 3 piętra sąsiadów pod sobą a w domu cieknący filtr! Zamawiając nawet w piątek może uda im się to wysłać od razu więc co!? Będzie może na poniedziałek jak wysłali w piątek ale pewnie nie i wyślą w poniedziałek więc kurierem będzie na wtorek! Kolega policz dni ile baniak ma funkcjonować bez filtra bądź ile mam się męczyć z cieknącym filtrem! Widzisz różnicę!? Chyba nie bardzo! Powtórzę to jeszcze raz. Mówimy o dostępności tego czy owego od ręki w Łodzi a nie wysyłkowo na drugi czy dziesiąty dzień!
Gdybyś mieszkał np. w Krakowie to masz min. 2-3 sklepy, które mają towar na miejscu to samo Szczecin czy Wrocław. Nie mówię, że tam mają wszystko ale na pewno jest znacznie większy wybór a w Łodzi jest bryndza i nie tylko ja tak uważam.
BTW. Już nie tak za długo w Pabianicach ma się otworzyć duży "market" akwarystyczny. Ciekawy jestem jak długą wytrzymają!?
Jedynym sklepem gdzie jeszcze coś ujdzie dostać dostać jest Rybarium później może Kakadu inne się raczej nie liczą a co do kolegów z forum to wiadomo - jak mają to pomogą ale nie zawsze od ręki i od razu bo czasami się nie da fizycznie. Ostatnio widziałem dziadka na Równej jak chodził i szukał świetlówki t5 i... nie znalazł... tylko t8! Tak! Wiem. U Sławka z ATTI ale nie każdy wie i ma czas jechać do Zgierza... a Kolega ze Startu jest słabo zaopatrzony i czasami nawet zamawianie na za tydzień nic nie daje.

Z innych rzeczy jak się nie pali to np. zamawiam u Gosi i jak zamówię to mam ale też nie od ręki bo przecież Gosia magazynu też nie ma.
Więc jak kolega jest taki optymistyczny to ja liczę, że jutro (specjalnie pojadę) przywieziesz mi na Start nowy zawór do E2075! W przeciwnym wypadku daruj sobie dalsze komentarze i wytkanie, że Łódź jest och i ach bo pod tym względem nie jest! Koniec OFFTOP'a Normalnie się uniosłem...

tak mnie zdenerwował.