Giełda na Równej
Koszt ciekawych kamieni to od 14zl do 24zl za kg,ale uswiadczysz tego na allegro.
Jak chcesz samemu sobie wybrac,to musisz kopsmac sie do takiego sklepu osobiscie i walnac jakies 500km.
Tu na miejscu zapomnij o tych ciekawych kamieniach,chyba,ze chcesz cos kupic na wzor plyty chodnikowej za 10zl/kg
Jak chcesz samemu sobie wybrac,to musisz kopsmac sie do takiego sklepu osobiscie i walnac jakies 500km.
Tu na miejscu zapomnij o tych ciekawych kamieniach,chyba,ze chcesz cos kupic na wzor plyty chodnikowej za 10zl/kg
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Łukaszu tak właśnie myślałem, że na miejscu to tylko płyty chodnikowe i krawężniki bo po lepsze to już wyprawa. Pewnie jak gdzieś specjalnie pojadę to na pewno nie ominę takiego sklepu i kupię gruzu troszkę na zapas. Jednak to miasto to bida z nędzą nic co się chce nie można dostać a akwarystyka to już w ogóle tragedia.
Prawda,brak takiego asortymentu.
Ale jest pewnie tego jakas przyczyna-brak zbytu.
Jesli chodzi o decorations system,to moge do miasta sprowadzic najlepsze juz wyselekcjonowane kamienie i korzenie,bedzie mialo oczywiscie,to swoja wysoka cene,pytanie tylko czy bedziecie,to kupowac?
Łódź bedzie wowczas "bogata" w tego typu zabawki.
Ale jest pewnie tego jakas przyczyna-brak zbytu.
Jesli chodzi o decorations system,to moge do miasta sprowadzic najlepsze juz wyselekcjonowane kamienie i korzenie,bedzie mialo oczywiscie,to swoja wysoka cene,pytanie tylko czy bedziecie,to kupowac?
Łódź bedzie wowczas "bogata" w tego typu zabawki.
Filmy
Łukasz, kupić się kupi ale ile też można. Np. ja? Kupię np. jeszcze skał czy korzeni na jeden baniak i wystarczy mi na jakiś czas a co z resztą? Gosia pewnie też ma swoje źródło (albo nie) a inni? Może kupią po parę szt. ale czy na pewno? Problem jest taki, że jak jest już fajny kamień i np. kosztuje te 40 czy więcej za kg. to wiadomo ten co chce mieć extra kupi a drugi popuka się w głowę i pójdzie na pole!
W dzisiejszych czasach jak chcesz mieć fajny baniak musisz inwestować. Chcesz mieć zbiornik made in PRL idź na pole. Co nie jest może regułą ale zawsze.
W dzisiejszych czasach jak chcesz mieć fajny baniak musisz inwestować. Chcesz mieć zbiornik made in PRL idź na pole. Co nie jest może regułą ale zawsze.
Do tego wlasnie zmierzam,ze w Łodzi jest moze nie wiecej niz 10 osob,ktore ewentualnie moglyby kupic cos z wyzszej polki,a wiadomo nikt nie bedzie sobie glowy zawracal tymi osobami,bo najpierw trzeba kilka tysiecy zainwestowac,by moc to dalej sprzedawac.
Sam widzisz piotrek,tak to kazdy sie pyta gdzie fajne kamienie mozna kupic,no niby masa chetnych,a jak wystawilem kamienie na sprzedaz po cenie 5zl/kg,to tylko Ty konkret byles zainteresowany.
Wiec jak nadal 5 zyli jest za drogo,to gdzie tu mowa o zabawkach w kwotach ok. 30zl/kg komu na,co?
Sam widzisz piotrek,tak to kazdy sie pyta gdzie fajne kamienie mozna kupic,no niby masa chetnych,a jak wystawilem kamienie na sprzedaz po cenie 5zl/kg,to tylko Ty konkret byles zainteresowany.
Wiec jak nadal 5 zyli jest za drogo,to gdzie tu mowa o zabawkach w kwotach ok. 30zl/kg komu na,co?
Filmy
- martinezsanchez
Łukasz znam ten ból...u mnie w domu leży z 15kg kamieni z ady (manteny i forresty) i nie sprzedaje bo nie było jakiś czas temu zainteresowania...
[center]-------------->>> KREWETLANDIA - ZDJĘCIA KREWETEK <<<--------------
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]
Proszę podaj konkretnie/marka,typ,symbol itp/ jakiego nawozu,podsypki,części itd nie kupisz w Łodzi korzystając z obu giełd,sklepu Rybarium albo internetowego NA Shop.Kwestię "kamorów" i korzeni jak pokazały posty wyżej też bez problemów można rozwiązać.Jest to oczywiście kwestia kasy ale jak rozumiem to nie jest dla Ciebie problem.Ciekawe też jakiej rośliny nie możesz dostać w Łodzi a którą bez problemu dostaniesz w pierwszym z brzegu sklepie dajmy na to w Poznaniu,Gdańsku czy Wrocławiu.Oczywiście nie mam tu na myśli rarytasów,rzadkich mchów czy innych persicarii.Jedyną znaną mi rośliną bezskutecznie poszukiwaną od dłuższego czasu na tym forum jest Echinodorus horizontalis.Prospero pisze:Kolega spadł z Księżycaale ok... konkretne kamory, korzenie (nie z pola itp.) nawozy, podsypki części do filtrów, rośliny też konkretne. Uwierz mi, że jak się coś chce konkretnie to nie ma.
discus6
A proszę bardzo... np. AquaBase Ferki... tylko na zamówienie dalej? Zawór filtra EHEIM 2075... w Rybarium szans na to nie ma w najbliższej przyszłości bo sam BADIS nie ma części. To jest to co potrzebowałem praktycznie od ręki szczególnie zawór bo mam problem z filtrem. Kamienie to już wiesz... w Łodzi nie ma tych ładnych ani pół no chyba, że @martinezsanchez ma coś jeszcze fajnego co teraz się dowiaduję ale mówimy tu o sklepach typowych a nie składach ogrodniczych. Rośliny
... np. w żelu Eleocharis Parvula itp. oczywiście nie mówię o kryptokorynach i innych popularnych roślinach bo tego nie potrzebuję. Bądźmy też realistami... nie powaliło mnie aby przepłacać np. za Amazonię 140 zł czy więcej w NA skoro mogę mieć za 107
może dla Ciebie to mała różnica ale jak kupisz więcej to jednak coś tam zostaje w kieszeni. Kolego BRYNDZA w tym mieście i nie tylko ja tak mówię. Zresztą jak zauważył Łukasz to nasz rynek jest temu winny bo ilu takich jak ja jest na kamienie np. za te 40zł/kg?