nożyczki za 540 zł i inne takie.

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

Vendredi pisze:nikt nikomu nie karze tego kupować, a jeśli ktoś chce kupić i się pochwalić to niech kupuje i ma.
Ile ludzi tyle opinii i poglądów, tak było jest i będzie i nic tego nie zmieni. Jak ktoś będzie chciał to kupi i chwała mu za to, bo znajdują się naiwni co to myślą że jak mają wszystko najlepsze to się wszystko samo zrobi. Natomiast ten co kupi coś takiego będzie miał świadomość że nie jest to najlepsze, z górnej "półki" i że trzeba trochę nad tym (podłoże, rośliny, etc) popracować żeby było ładnie, takie moje zdanie.

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

cina pisze:
Ile ludzi tyle opinii i poglądów, tak było jest i będzie i nic tego nie zmieni...
I mądrze i politycznie mówisz... ale przyznaj, że np. takie lepsze podłoże nie pomaga :lol:

zami84

Post autor: zami84 »

Prospero pisze:ale przyznaj, że np. takie lepsze podłoże nie pomaga :lol:
Miełem jakiś czarny zwirek i CR systematycznie padaly. Zmienilem na ADA Amazonia i się trzymają...

Ale kupilem podłoże bo na promocje trafilem ;)
Pozdrawiam ZAMI84
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja

Prospero
Administrator

Teraz w kilku sklepach też jest fajna... na ADA :-D także w NAshop.

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

Prospero pisze:ale przyznaj, że np. takie lepsze podłoże nie pomaga :lol:
nie powiem bo nigdy nie stosowałem jakiś wynalazków, miałem zwykły gruby żwir, czy kamienie z rzeki lub pola, fajne otoczaki. Nie lubię tantedy, cenie jakoś, ale bez przesady. Jedyną drogą i porządna rzeczą w moim akwa jest eheim (kubełek), chociaż kupując go też rozważałem inne opcje.

Awatar użytkownika
furraan

Post autor: furraan »

A propos nożyczek ..................
Tak czytam i przypomniała mi się historia z nożyczkami .............. fryzjerskimi :-P Mam kolegę który jest fryzjerem (drogim ;) ), niby nic nadzwyczajnego - ale nożyczki których on używa kosztują grubo ponad 1000 złotych :shock: Pytałem się go kiedyś, po cholerę mu takie drogie, i czy nie ma tańszych. Odpowiedział mi wprost - są, i ponoć też dobre, tyle tylko że z innego rodzaju stali. Te tańsze trzeba co jakiś czas ostrzyć, i robić jakieś cuda. Te których używa on, ostrzą się same ! Żeby było śmieszniej, te nożyczki pomimo tego że są takie drogie, to jeżeli upadną - to jak określił mój kolega cyt. ,,nadają się do wyrzucenia" :lol:
Sam używam nożyczek i pęset kupionych w sklepie medycznym (ul. Kościuszki), ale może z tymi nożyczkami ADA też jest jakaś analogia (odnośnie jakości stali) !
,, ... idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch .. "

,, .. bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy .."

Zbigniew Herbert

Awatar użytkownika
Pawel ANW
Kontakt:

Post autor: Pawel ANW »

A propos nożyczek ..................
Kazdy kto sobie chce poprobowac narzedzi ADA jest mile widziany u nas w sklepie.
Zawsze sie zajdzie cos do sciecia... i sprobowania na czym polega roznica pomiedzy nozyczkami i nozyczkami, zapraszam.
Pawel Iglewski
------------------------
www.anw.net.pl

Prospero
Administrator

furraan pisze:...Sam używam nożyczek i pęset kupionych w sklepie medycznym (ul. Kościuszki), ale może z tymi nożyczkami ADA też jest jakaś analogia (odnośnie jakości stali) !
Właśnie w jakości stali jest różnica... a co do "fryzjerstwa" w NAshopie :-D to właśnie można w ten sposób połączyć przyjemne z pożytecznym. My przetestujemy jak się owe nożyczki wygodnie używa a Gospodarz NA będzie miał poprzycinane ;-) Czemu nie...? Przy najbliższej okazji zapewne skorzystam :mrgreen: :shock: A dziś byłem obok trzeba było mi wejść ;-)

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Prospero pisze:Przy najbliższej okazji zapewne skorzystam :mrgreen: :shock: A dziś byłem obok trzeba było mi wejść ;-)
Ty byłeś obok ja byłem pod ale o godzinie 19:33 :-/ A chłopaki mają otwarte do 19 :evil: Myślałem że mnie coś trafi ;-)
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Prospero
Administrator

Byłem po drugiej stronie jak ING/Apteka ;) W sumie to ja tam prawie dzień w dzień przejazdem więc... ale lepiej abym nie wchodził za często bo na dom nie zarobię :lol:

Awatar użytkownika
Maran

Post autor: Maran »

Wow ale wątek :shock:
Pół godziny go czytam i się nadziwić nie mogę.
Chłopaki z ŁSTiA byli u nas dziś i już wiem czemu zawdzięczam tę wizytę gdyby mi powiedzieli że chcą nożyczki pooglądać lub inne cuda to bym wyciągnął z zaplecza, całe pudło tego mamy :mrgreen: a tak to sobie tylko miło o Badisach pogadaliśmy :-)
Wszystkich chętnych zapraszamy wyciągnę nożyczki za 540 i 650zł może magia Pakistańskiego metalurga spłynie na was i stanie się cud ;-) wasz zbiornik będzie wyglądał pięknie bez pracy :-P

No ale tak na poważnie to NAShop nie samą ADĄ żyje jesteśmy dystrybutorem bo jakoś 3-lata temu nikt się za to wziąć nie chciał więc rok później gdy poznałem Pawła wpadł nam szalony pomysł że sobie sprowadzimy ADĘ dla siebie i tak to się zaczęło hehe, ale każdy kto do nas przyjdzie zobaczy całe mnóstwo innego towaru innych firm i doradzimy co od kogo naszym zdaniem (poparte własnym doświadczeniem) jest dobre no ale trzeba wpaść aby wiedzieć o czym pisać a nie wysnuwać wnioski na podstawie jakiegoś jednego unikatowego produktu przedstawionego w sklepie internetowym.

Kolega spike1975 mimo kąśliwych uwag za taaaaką reklamę (jak słusznie to zauważono) ma u mnie kawę z mlekiem i cukrem gratis !!! a będzie podana w jednym z dwóch używanych tylko przeze mnie kubków firmowych TETRY - Zapraszam :-)

a teraz z innej beczki...

@mat114 - trzeba było wejść dziś wyszedłem ze sklepu o 19:50 czy jakoś tak,

@nefrete1 - przykro mi że nas nie zastałaś musieliśmy się wszyscy wcześniej zwinąć, sprawa raczej incydentalna, jeśli ktoś jednak chce mieć pewność że nas zastanie o nie typowej godzinie lub w jakiś weekendowy dzień to prosimy o telefon.
Pozdrawiam
Marcin

Awatar użytkownika
wwwampir

Post autor: wwwampir »

Heh wpadliśmy bo wypadało odwiedzić w końcu ale byliśmy srodze zawiedzeni że nożyczek nie było specjalnie wyeksponowanych w kryształowej gablocie.

A na poważnie nożyczki - nożyczkami ale ekipa rybno-krewetkowa mi podpasowała, badisy zwłaszcza.

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

Maran pisze: @nefrete1 - przykro mi że nas nie zastałaś musieliśmy się wszyscy wcześniej zwinąć, sprawa raczej incydentalna, jeśli ktoś jednak chce mieć pewność że nas zastanie o nie typowej godzinie lub w jakiś weekendowy dzień to prosimy o telefon.
Spoko, tak jak napisałam - ja się tak łatwo nie poddaje. W ten piątek macie otwarte normalnie? Bo zamierzam po zamówione rybki wpaść :)

Awatar użytkownika
Maran

Post autor: Maran »

Witam,
tak od 11-tej do 19-tej.

Zapraszamy.
Pozdrawiam
Marcin

spike1975

Post autor: spike1975 »

może precyzyjniej wyjaśnię o co mi chodziło.
ja wierzę w wolny rynek. to znaczy w sytuację bez państwowych nadzorów, bez certyfikatów i innych kontroli.
żeby funkcjonować w takim systemie niezbędne jest jedno-ZAUFANIE.
no i jak widzę te nożyczki za 540 to jestem przekonany że nie są warte tej ceny, nie ma takiej możliwości.
to jak ja mam kupować inne produkty tej firmy, z tego sklepu? bo na nożyczki za 500 to mnie faktycznie nie stać. ale na jakieś podłoże czy inne rzeczy to owszem.
ale nie jestem w stanie sprawdzić czy podłoże za 150 zł jest warte coś więcej niż zwykły żwirek po złotówce za kg. ponieważ firma ada/nashop próbuje mi wcisnąć szklaną rurkę wartą 10 zł za 300 to skąd ja mam wiedzieć że nie próbuje mi wcisnąć jakiejś innej tandety nazywając to "ada amazonia" i zamiast 10 złotych wziąć 150?

a dziękować to powinniście kingowi. on was tak polecał na shoutboxie i dlatego zajrzałem na waszą stronę - z wiadomym skutkiem :D
Ostatnio zmieniony 2010-08-12, 13:35 przez spike1975, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”