Giełda na starcie
wiesz ,jak zakładałem słodkie ugadałem się z kimś z forum o dostardzenie roslinek ..hmm jak je odebrałem i zapłaciłem (nie mało) to byłem w szoku !! Takiego badziewia się nie spodziewałem ! Wylałem do kibla te niby roslinki,podjechałem na ul .Równą i dopiero postanowiłem obsadzić akwa ..Morał taki że Nikomu dziś nie zaufam !! Cwaniaki nie spią ! Tylko szukają okazji aby kogoś puknąć ..
-
czyli hurt->detal, bardzo dobra sprawa. tak jest w każdym handlu, dlaczego nie w akwarystyce? a oszukanym to można być przez każdego i to że ktoś ci wcisnął badziewie to świadczy tylko o nim i trochę o tobie że nie sprawdziłeś. w sklepie, na giełdzie czy gdziekolwiek indziej też nie zawsze dostajesz towar pierwszej jakości przecież.
(\ /)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
"Handel – proces gospodarczy polegający na sprzedaży czyli na wymianie dóbr i usług na pieniądze. Proces ten jest realizowany przez zawodowych pośredników w celu osiągnięcia zysku."kacperek167 pisze:na Starcie większość chyba ludzi kupuje na Równej i sprzedaje dalej, taki oto biznes, na Równej sprzedaż masowa i rzekomo nie każdy może wejść a na starcie wchodzi każdy i może kupić sztukę .
I co w tym złego? Jak mam ochotę kupić powiedzmy 10 neonków to wolę kupić trochę drożej od pośrednika niż worek 100 sztuk na Równej - logiczne, prawda?
-
Tak logiczne . Bo na Równej to typowa masówka wedlug mnie a na Starcie jeszcze się znajdzie ktoś kto sam rozmnożył owe ryby i trzymał je w lepszych warunkach . Ja np. na Starcie "lubię" kupić ryby od ludzi którzy stoja z jednym słoikiem czy dwoma w reku i paroma rybami i narazie nie natrafilem na niemile niespodzianki :)
-
Tego nie słyszałem jeszcze, tylko tutaj o tym wyczytałem od was, zle pewnie ktoś na tym traci i dlatego to robią . Tylko jesli takich ludzi wygonią to stracą myśle częśc klientów odwiedzających Start . Jeszcze jedno, czyli skoro ich wygonią to tworzą drugą Równą tylko z wyższymi cenami i po co to nam ??
-
- krzych0062
Ten zakaz...hm...może nie do końca obowiązujący, jednak był nadawany przez megafony. Głównie chodziło o to, że sprzedający rybki ze słoików stawali w przejściach a tym samym "tamowali ruch". Zgłosił to pewien handlowiec sprzedający ze stołów. Zarzutem było to, że "jego" klienci nie mogą się "dopchać" do jego stoiska. Nawet z tego tytułu była sprzeczka...Tyle tylko, czy uzasadniona? Kto chce to i tak dojdzie, kilka chwil trwało by dłużej, ale trafi do swego sprzedawcy. Ot to cała tajemnica zakazukoko2012 pisze:więc dlaczego nie wolno im sprzedawać? A wręcz są wyganiani z terenu giełdy.