Dobry sklep z rybami na terenie Łodzi

użytkownik zablokowany.

Post autor: użytkownik zablokowany. »

tak się składa że ja też jestem z branży, akwarystyką zarobkowo zajmuje się odkąd przeprowadziłem się do łodzi ponad dwa lata mam hodowle,pracuje w dwóch miejscach jednocześnie z czego oba są związane z akwarystyką w jednym pokazuje się ryby,w drugim je sprzedaje i hoduje jak ktoś jest złodziejem to niezależnie gdzie nie będzie pracował to i tak będzie cinkziarzem i tylko tyle w tym temacie. Szacunek wśród akwarystów i tak mają tylko ci którzy są uczciwi i mają zdrowe ryby cała reszta to złodzieje niestety tylko oni się bogacą. Bo uczciwy wyleje ryby do kanalizacji a nie sprzeda kłamu na dłuższą metę mu się to opłaca i tak bo do złodzieja nikt 2 razy nie przyjdzie,"lub przyjdzie niechętnie" :-x
I tak gdyby mi ktoś sprzedał chore ryby, a o tym by wiedział i z premedytacją zrobił to. Tak by się pozbył zębów i tak. N starcie kilka lat temu załatwił mnie tak taki cygan co sprzedał mi paletki z chorobą wirusową które zaraziły moje ryby mimo że były w kwarantannie. Nie stracił swojej cygańskiej urody tylko dlatego że pozbawiłem go klientów i do tej pory go gnębię 8-) bo ma chore ryby i jest złodziejem :evil:
to było lepsze niż jednorazowo wysłać go do bozi z jego rybAmi
Ostatnio zmieniony 2009-08-31, 10:21 przez użytkownik zablokowany., łącznie zmieniany 4 razy.
Caridina cf. propinqua "Orange"
Caridina sp. "Crystal Red"
Caridina sp. "Rocket"
Caridina cf. babaulti
Caridina sp. "Biene"
Caridina japonica
Neocaridina denticulata sinensis "Fire Red"
Neocaridina "blue crystal"

użytkownik zablokowany.

chińskie czasem lepsze niż oryginalne firmowe, przykładem jest firma tunze drogo jak cholera awaryjność 100% prawie po roku lub mniej, a taka dajmy na to hailea bezawaryjna i tania ;-) więc to nie do końca tak podobnie jest z tetrą badziewia jakich mało :roll:
Caridina sp. "Rocket"
Caridina cf. babaulti
Caridina sp. "Biene"
Caridina japonica

użytkownik zablokowany.

ja w rybarium byłem parę razy i ryby wyglądały na niezbyt zdrowe, a rośliny były po prostu zgniłe obsługujący mnie Pan był nie miły i wyglądał jakby tam siedziała za kare.
Sklep ma więcej towaru w necie niż w sklepie. W dodatku nie jest tani wcale sklep, ceny to obsługujący Pan wymyślał wcześniej chyba na biegu zanim mi odpowiedział na pytanie. Niezbyt fajnie jeśli chodzi o rybarium internet 4 sklep 2- w skali od jeden do 6 :evil:
Caridina sp. "Rocket"
Caridina cf. babaulti
Caridina sp. "Biene"
Caridina japonica

baq
Kontakt:

Post autor: baq »

bboy10 mam pytanko
a tak z ciekawosci to jaki sklep internetowy twoim zdaniem ma ocene 6
i jaki sklep stacjonarny zasluguje na ocene 6 ?
oraz jak ocenilbys kakadu w manufakturze
Pytam glownie dlatego ze wyskoczyles z dosyc radykalna ocena rybarium

Awatar użytkownika
maniek

Post autor: maniek »

bboy10 pisze:rybarium internet 4 sklep 2- w skali od jeden do 6 :evil:
Bardzo ostra ocena
Ja rybarium ocenił bym trochę wyżej .

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

Ja też rybarium oceniam sporo wyżej. Fakt, że panowie tam dość często sa zabiegani - ale jak już okaże się chwilę cierpliwości, to odpowiadają mi naprawdę fachowo na wszystkie pytania i doradzają tak, żeby było dobrze, a nie tak, żeby mieć większy utarg (przekonałam się o tym nie raz)

użytkownik zablokowany.

manufaktura 1+, + za to że czasem mają rzadkie gatunki po zatym drogo wszytko (akwarystyka) zaniedbane ryby chore np żałobniczki bez oczu, wszechobecna dziurawica, kulorzęsek, pleśniawa i trzymanie ryb w wodzie która całkiem im nie odpowiada są tam takie miksy że czasem aż mi żal tych ryb i mam ochotę je kupic tylko po to by uratowac im życie. a co do sklepu na 6 to jest kilka hurtowni zooeksper itp
stacjonarny na 6 to discus i kilka jeszcze innych hurtowni rozsianych po Polsce
Ostatnio zmieniony 2009-08-31, 10:15 przez użytkownik zablokowany., łącznie zmieniany 1 raz.
Caridina sp. "Rocket"
Caridina cf. babaulti
Caridina sp. "Biene"
Caridina japonica

jabol

Post autor: jabol »

bboy10 pisze: a co do sklepu na 6 to jest kilka hurtowni zooeksper itp
stacjonarny na 6 to discus i kilka jeszcze innych hurtowni rozsianych po Polsce
sluchaj..to moze najlepszym pomyslem bylby wniosek do Sejmu RP o zlikwidowanie wszystkich sklepow akwarystycznych i pozostawionych tych kilku hurtowni rozsianych po calej Polsce.

PS

moze zrob cos dla akwarystyki i przygotuj ankiete (w doborze pytan i pozniejszej analizie jestem w stanie ci pomoc - bo sie tym zajmuje). pochodz po sklepach. pospisuj gatunki ryb i ceny. popytaj o to o co klienci pytaja itd itp oraz zapytaj sie co wlasciciele sadza o 2 gieldach.
mam nadzieje ze ujdziesz zyciem..... :)

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Post autor: megalomaniacc »

bboy10, czytając Twoje ostatnie posty coraz bardziej powątpiewam w to czy zdajesz sobie sprawe z tego co się dzieje na świecie. Każdy aspekt który przedstawiasz strasznie uogólniasz i pomijasz ważne fakty i troche mnie krew zalewa jak czytam niektóre Twoje zdania.

Nie będe sie wdawał w ocene sklepów bo to rzecz względna.
Ceny produktów czy żywego towaru uwarunkowane są lokalizacją sklepu oraz tym co ma w ofercie. Molochy mają astronomiczne ceny bo mają astronomiczne czynsze i na czymś muszą sobie odbić, ogólnie idą na ilość a nie jakość i dobrą obsługe. Nawet jeśli 99% akwarystów z tego forum nie zaopatrzuje się tam to znajdzie się tysiące klientów ktorzy chcą kupić rybkę dla swojego dziecka, bo dziecku zrobi się radoche zaprowadzjąc tam gdzie jest dużo kolorowo i w ogóle fajnie.

Nie wiem jak jest w hurtowniach nigdy w żadnej nie byłem wiec nie mam porównania. Ryby w sklepach trzymane są w kranówie, chyba że sklep posiada jakiś bardzo delikatny gatunek to pokusi się o "ulepszenie" wody.

Moim zdaniem najlepsze sklepy zoologiczne gdzie oferują ryby to takie, gdzie ogólny profil jest nastawiony na akwarystykę bo z regóły tam sklepy takie prowadzą sami akwryści pasjonaci, a jak wiadomo sama pasję Cie nie wykarmi i często nie mają wyboru jak sprzedać to co dziesiątki innych sklepów bo to schodzi i daje kase.

Życie nie jest takie proste jak sądzisz
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”