jaki filtr polecacie
jaki filtr polecacie
Jaki filterek do akwa 120x40x60h osobiście myślałem nad Eheimem 2217 ze względu na prostotę i niezawodność ale może jakieś sugestie? Obsada docelowa Skalary 2 pary + drobnica typu neon inesa ok 30 szt+ kirysy pandy 12 sztuk+para zbroiników z góry dziękuje za porady i sugestie pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2013-11-12, 06:13 przez norbix, łącznie zmieniany 1 raz.
Eheim 2228 .Do tego na wlot taki prefiltr http://www.rybarium.pl/eheim-prefilter-4004320.html i całymi latami nie zaglądasz do filtra
.

discus6
Aquael filtr unifilter 750 uv
zakupiłem niedawno do mojego akwarium , czy ktoś ma i może podzielić się spostrzeżeniami na temat tego filtra .
I jeszcze jedna sprawa czy to normalne ze filtr nie wytwarza pęcherzyków powietrza widocznych w innych filtrach , wyczuwalny jest ruch tafli wody ale .... nie wiem czy to normalne.
zakupiłem niedawno do mojego akwarium , czy ktoś ma i może podzielić się spostrzeżeniami na temat tego filtra .
I jeszcze jedna sprawa czy to normalne ze filtr nie wytwarza pęcherzyków powietrza widocznych w innych filtrach , wyczuwalny jest ruch tafli wody ale .... nie wiem czy to normalne.
Paweł
Pęcherzyki są chyba przy napowietrzaniu. W filtrach wewnętrznych masz filtr i jak chcesz to jeszcze napowietrzacz. Nie znam tego twojego unifiltra ale podejrzewam że jest tam deszczownia i ona działa jako napowietrzacz.
---
Poprawka. Myślałem że to kubełek a to wewnętrzny. W takim razie musisz podłaczyć wężyk który jest napewno w zestawie do filtra a drugą końcówke ponad wode i wtedy powinny być bąbelki.
---
Poprawka. Myślałem że to kubełek a to wewnętrzny. W takim razie musisz podłaczyć wężyk który jest napewno w zestawie do filtra a drugą końcówke ponad wode i wtedy powinny być bąbelki.
Ostatnio zmieniony 2014-01-12, 11:07 przez tomsoul, łącznie zmieniany 1 raz.