Opti White od sklarza
- krzych0062
A ja mam trzy szkiełka od pabian-a...szlif, polerka, jak i jakość klejenia bez zarzutu
Co do jakości szkła i jego certyfikatu...hm, dla mnie jako laika w temacie "produkcji i jakości szklanej tafli" nic nie mówi i nie daje, ważne jedynie jest to, że widzę różnicę w kolorystyce, jak i przejrzystości szkła w stosunku do floata i to się liczy. Zapewne moja wypowiedź nie wniosła nic odkrywczego w temacie, jedynie tylko to, że z czystym sumieniem mogę polecić jego wyroby...i to bez fotek 

Ludziska ja wszystko rozumiem, ale zamiast tyle pisać - to ktokolwiek kto ma zbiornik od Pabiana niech weźmie aparat i zrobi foty
Takie foty (macro) da się zrobić każdym aparatem nawet w trybie ,,auto" 

,, ... idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch .. "
,, .. bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy .."
Zbigniew Herbert
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch .. "
,, .. bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy .."
Zbigniew Herbert
furraan, widzę ,że uparcie dążysz do celu ...i dobrze...ale jeżeli już tak bardzo chcesz zobaczyć moje szkło ,to podjadę do Ciebie z jakąś kostką (warunek że zaparzysz dobra kawę
) ...ale to dopiero jak mi zejdzie gorączka ,przestanę gadać od rzeczy i zacznę rozróżniać kolory , bo nie widzi mi się przejechać skrzyżowanie na "ciemno zielonym" i zapłacić pincet.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Czyli powiedzmy float z przednią szybką OW wchodzi w grę :P ?Pabian pisze:Z floata raczej nie robię ...jeżeli już to mix z OW....floata nie opłaca się za bardzo szlifować i polerować , a bez szlifów niestety nie uda się uzyskać tej dokładnościkoziello pisze:Dobrze wiedzieć, że Pabian robi takie rzeczy :)
A zwykłe float też czy tylko OW ?
"Pośpiech w akwarystyce, jest wskazany tylko przy zbieraniu wody z podłogi"

Lepiej miec zbornik z calosci float niz float z przednia opti.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
Jeżeli już mix ,to dno & tył - float ...reszta OWkoziello pisze:Czyli powiedzmy float z przednią szybką OW wchodzi w grę :P ?Pabian pisze:Z floata raczej nie robię ...jeżeli już to mix z OW....floata nie opłaca się za bardzo szlifować i polerować , a bez szlifów niestety nie uda się uzyskać tej dokładnościkoziello pisze:Dobrze wiedzieć, że Pabian robi takie rzeczy :)
A zwykłe float też czy tylko OW ?
- martinezsanchez
jak wrócę do domu to postaram się cyknąć fotki :)furraan pisze:Ludziska ja wszystko rozumiem, ale zamiast tyle pisać - to ktokolwiek kto ma zbiornik od Pabiana niech weźmie aparat i zrobi fotyTakie foty (macro) da się zrobić każdym aparatem nawet w trybie ,,auto"
[center]-------------->>> KREWETLANDIA - ZDJĘCIA KREWETEK <<<--------------
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
- martinezsanchez

krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
- martinezsanchez
mimo kurzu widać dobrą robotę :)
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
Zamówiłam zbiorniczek OW u polecanego min przez chodysVR6 Pana z Bojowników i niestety nie jestem do końca zadowolona.
Najpierw dostałam zbiorniczek z krzywo i niechlujnie sklejonym narożnikiem - reklamowałam, po tygodniu czekania dostałam nowy, tym razem poprawnie sklejony, szkoda tylko, że szklarz zapomniał poinformować, że to nie jest full OW - dno jest z 5mm float... OK, takie dno jest mocniejsze, i tak zasypię piaskiem więc nie będzie widać, tylko dlaczego dowiaduję się o tym przypadkiem, już po zakupie?
Jeśli chodzi o jakość wykonania - szlif krawędziowy, bez polerki, klejenie z wałkiem (fugą) silikonu. Za drugim podejściem sklejone ładnie, ścianki równo dochodzą do siebie, wałki silikonu nie za grube, IMO jest dobrze. Ceny wydają się też ok: 120zł za 60x30x36 na 4mm, 140 zł na 6mm.
Gdyby nie przygody z reklamacją i prawie-full-OW to pewnie dołączyłabym do grona polecających, ale póki co jestem lekko zawiedziona i raczej więcej zbiorniczków u tego Pana nie zamówię.
Najpierw dostałam zbiorniczek z krzywo i niechlujnie sklejonym narożnikiem - reklamowałam, po tygodniu czekania dostałam nowy, tym razem poprawnie sklejony, szkoda tylko, że szklarz zapomniał poinformować, że to nie jest full OW - dno jest z 5mm float... OK, takie dno jest mocniejsze, i tak zasypię piaskiem więc nie będzie widać, tylko dlaczego dowiaduję się o tym przypadkiem, już po zakupie?
Jeśli chodzi o jakość wykonania - szlif krawędziowy, bez polerki, klejenie z wałkiem (fugą) silikonu. Za drugim podejściem sklejone ładnie, ścianki równo dochodzą do siebie, wałki silikonu nie za grube, IMO jest dobrze. Ceny wydają się też ok: 120zł za 60x30x36 na 4mm, 140 zł na 6mm.
Gdyby nie przygody z reklamacją i prawie-full-OW to pewnie dołączyłabym do grona polecających, ale póki co jestem lekko zawiedziona i raczej więcej zbiorniczków u tego Pana nie zamówię.
No i pewnie boki sa niebieskawe cxyli tak jak nyc powinno,a dol zielony,czyli masakra.
Nie odebralbym takiego zbiornika.
A podobno taki rewelacyjny ten szklarz
Nie odebralbym takiego zbiornika.
A podobno taki rewelacyjny ten szklarz
Filmy