Giełda na starcie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

michalpolak5 pisze:Tyle wypowiedzi padło po pytaniu kolegi "stepniak_m " i zero konkretów :shock:
A ja wyczytałem przynajmniej dwie konkretne, że o pozostałych dających wiele do myślenia nie wspomnę. Pierwszej konkretnej odpowiedzi udzieliłeś Ty sam, drugiej lukaszLDZ i maqpax. Pozostałe wypowiedzi, choć nie do końca tyczyła się palet od "sprzedawcy ze środkowego rzędu" to wniosły wiele co do jakości ryb sprzedawanych na ww giełdzie. Oczywiście nie można generalizować, bo są ryby "z własnego chowu" i dobrej kondycji, jednak rzeczone palety do nich nie należą. Nie rozumiem więc Twego uniesienia ;-)

Awatar użytkownika
michalpolak5

Post autor: michalpolak5 »

Nie unoszę się ,tylko coraz mniej na tym forum zaczyna być konkretów.
Super pomysł z tym rankingiem sprzedawców, wielu z was tam tam jest co tydzień paru sprzedaję więc jesteście w temacie kto czym handluje i w jakiej kondycji są tam ryby od kogo. A jak napisałem że koleś sprzedaje chore paletki to od razu ,że mam złe warunki. Napisałem własne doświadczenia co do sprzedawcy i jego produktu.

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

michalpolak5 pisze:Nie unoszę się ,
To super...bo złość i nerwy to źli doradcy ;-)
michalpolak5 pisze:coraz mniej na tym forum zaczyna być konkretów.
No z tym jest różnie...jednak czasem trudno i nawet nie przystoi wskazać kogoś paluchem i powiedzieć, że np. sprzedaje chore ryby. Bo faktycznie na ich przeżywalność i kondycję u kupującego składa się wiele czynników. Zdecydowana większość duuuużych hodowców trzyma swe ryby w bardzo sterylnych warunkach, wręcz pływają w lekarstwach. Wiąże się za tym brak jakiejkolwiek immunologi u naszych pupili a co za tym idzie, gdy znajdą się w "akwa docelowym" ich zachorowalność i śmiertelność jest spora. Dlatego też jest coś takiego, jak kwarantanna. Jednak nie każdy ją stosuje, co skutkuje uśmierceniem nowego nabytku. I są również tacy sprzedający, którzy pod płaszczykiem swej hodowli tylko li przepakowują ryby i sprzedają dalej...Tak więc temat rzeka i dość drażliwy...
michalpolak5 pisze:jak napisałem że koleś sprzedaje chore paletki to od razu ,że mam złe warunki.
A tu mogłeś dać ripostę i wytłumaczyć w czym rzecz...jednak, jak napisałem różnie z tym mogło być..i wcale niekoniecznie z Twej, czy sprzedającego winy ;-)

stepniak_m

Post autor: stepniak_m »

Dzięki za Wasze posty. Oczywiście zastosuję się do nich i jak tylko będę miał wolne to podjadę na Równą. Ile trzeba zapłacić za wejście na Równą i czy robią jeszcze problemy z wejściem osób nie mających działalności?
Jakie są ceny paletek na Równej? Chodzi mi o młode ryby.
"michalpolak5" napisał że za 30 zł można kupić nawet 2 ryby.
Kiedyś oglądałem foty z Równej i ceny na workach były wyższe ale jeśli kolega tak pisze to dobra wiadomość.

padrem

Post autor: padrem »

stepniak_m pisze:Ile trzeba zapłacić za wejście na Równą
dycha
stepniak_m pisze:czy robią jeszcze problemy z wejściem osób nie mających działalności?
nie robia ;)
stepniak_m pisze:Kiedyś oglądałem foty z Równej i ceny na workach były wyższe ale jeśli kolega tak pisze to dobra wiadomość.
jak sie troche potargujesz to kupisz taniej

Awatar użytkownika
szeryf

Post autor: szeryf »

Czy w niedzielę jest giełda? Zaczynają się wakacje więc może coś się zmieniło dlatego pytam.
Opiekuję się m. in. żyworódkami oraz L-kami w 240L, 60L i 2x50L

kacperek167

Post autor: kacperek167 »

pewnie jest :) Chciałbym zapytać od ktorej jest juz gielda czynna ??

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

od 9, ale na 8:30 jak będziesz to będziesz mieć najlepszy wybór
Co by tu napisać... :-P

kacperek167

Post autor: kacperek167 »

bo na stronie wyczytałem ze od 8 juz czynne czyli duzo pomylki nie ma ;p

indiana

Post autor: indiana »

Czy ktoś się orientuje czy znajdę w niedzielę na starcie krewetki red cherry

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Raczej średnio... jak mas blisko podjedź do zooologa na Rojnej ale tam do pawilonu w głąb bloków... mają ładne okazy.

indiana

Post autor: indiana »

blisko nie mam ale czasami jestem w tamtej okolicy znasz może dokładny adres. Żeby nie błądzić.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

Zafira ma chociażby, jeszcze w jednym miejscu chyba bywają
Co by tu napisać... :-P

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Obrazek

moonback

Post autor: moonback »

A jak jest z cenami tycg RC w tym sklepie na teofilowie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”