A ja wyczytałem przynajmniej dwie konkretne, że o pozostałych dających wiele do myślenia nie wspomnę. Pierwszej konkretnej odpowiedzi udzieliłeś Ty sam, drugiej lukaszLDZ i maqpax. Pozostałe wypowiedzi, choć nie do końca tyczyła się palet od "sprzedawcy ze środkowego rzędu" to wniosły wiele co do jakości ryb sprzedawanych na ww giełdzie. Oczywiście nie można generalizować, bo są ryby "z własnego chowu" i dobrej kondycji, jednak rzeczone palety do nich nie należą. Nie rozumiem więc Twego uniesieniamichalpolak5 pisze:Tyle wypowiedzi padło po pytaniu kolegi "stepniak_m " i zero konkretów
Giełda na starcie
- krzych0062
- michalpolak5
Nie unoszę się ,tylko coraz mniej na tym forum zaczyna być konkretów.
Super pomysł z tym rankingiem sprzedawców, wielu z was tam tam jest co tydzień paru sprzedaję więc jesteście w temacie kto czym handluje i w jakiej kondycji są tam ryby od kogo. A jak napisałem że koleś sprzedaje chore paletki to od razu ,że mam złe warunki. Napisałem własne doświadczenia co do sprzedawcy i jego produktu.
Super pomysł z tym rankingiem sprzedawców, wielu z was tam tam jest co tydzień paru sprzedaję więc jesteście w temacie kto czym handluje i w jakiej kondycji są tam ryby od kogo. A jak napisałem że koleś sprzedaje chore paletki to od razu ,że mam złe warunki. Napisałem własne doświadczenia co do sprzedawcy i jego produktu.
- krzych0062
To super...bo złość i nerwy to źli doradcymichalpolak5 pisze:Nie unoszę się ,
No z tym jest różnie...jednak czasem trudno i nawet nie przystoi wskazać kogoś paluchem i powiedzieć, że np. sprzedaje chore ryby. Bo faktycznie na ich przeżywalność i kondycję u kupującego składa się wiele czynników. Zdecydowana większość duuuużych hodowców trzyma swe ryby w bardzo sterylnych warunkach, wręcz pływają w lekarstwach. Wiąże się za tym brak jakiejkolwiek immunologi u naszych pupili a co za tym idzie, gdy znajdą się w "akwa docelowym" ich zachorowalność i śmiertelność jest spora. Dlatego też jest coś takiego, jak kwarantanna. Jednak nie każdy ją stosuje, co skutkuje uśmierceniem nowego nabytku. I są również tacy sprzedający, którzy pod płaszczykiem swej hodowli tylko li przepakowują ryby i sprzedają dalej...Tak więc temat rzeka i dość drażliwy...michalpolak5 pisze:coraz mniej na tym forum zaczyna być konkretów.
A tu mogłeś dać ripostę i wytłumaczyć w czym rzecz...jednak, jak napisałem różnie z tym mogło być..i wcale niekoniecznie z Twej, czy sprzedającego winymichalpolak5 pisze:jak napisałem że koleś sprzedaje chore paletki to od razu ,że mam złe warunki.
-
stepniak_m
Dzięki za Wasze posty. Oczywiście zastosuję się do nich i jak tylko będę miał wolne to podjadę na Równą. Ile trzeba zapłacić za wejście na Równą i czy robią jeszcze problemy z wejściem osób nie mających działalności?
Jakie są ceny paletek na Równej? Chodzi mi o młode ryby.
"michalpolak5" napisał że za 30 zł można kupić nawet 2 ryby.
Kiedyś oglądałem foty z Równej i ceny na workach były wyższe ale jeśli kolega tak pisze to dobra wiadomość.
Jakie są ceny paletek na Równej? Chodzi mi o młode ryby.
"michalpolak5" napisał że za 30 zł można kupić nawet 2 ryby.
Kiedyś oglądałem foty z Równej i ceny na workach były wyższe ale jeśli kolega tak pisze to dobra wiadomość.
dychastepniak_m pisze:Ile trzeba zapłacić za wejście na Równą
nie robia ;)stepniak_m pisze:czy robią jeszcze problemy z wejściem osób nie mających działalności?
jak sie troche potargujesz to kupisz taniejstepniak_m pisze:Kiedyś oglądałem foty z Równej i ceny na workach były wyższe ale jeśli kolega tak pisze to dobra wiadomość.
-
kacperek167
-
kacperek167