Wybór regału.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Irek

Wybór regału.

Post autor: Irek »

Zamierzam wystartować za pare miesięcy z kilkoma zbiornikami mniejszego kalibru dla krewetek. Pieniądze się mnie zbyt długo nie trzymają, także zbiórkę sprzętu zaczynam już teraz. Czy ten regał jest ok? Robiliście już coś z tego typu, metalowymi regałami?
http://allegro.pl/marbo-regal-magazynow ... 13516.html
Ostatnio zmieniony 2012-05-18, 16:13 przez Irek, łącznie zmieniany 1 raz.

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Sądząc po danych producenta, które podaje ( nosnośc półki 500kg) raczej tak no i półki maja wzmocnienia jeszcze od dołu. ;-) ciekawe jak to na zywo wygląda, czy ten profil jest wystarczająco mocny i czy regał będzie stabilny. Myslę, że tak. ;-)
Łukasz

Awatar użytkownika
Irek

Kosztuje dwa razy więcej niż standardowe żelastwa o tych wymiarach. Nadzieję pokładam więc dość spore. :-P Chodzi mi również o to czy te półki będą się strasznie niszczyć przy kontakcie z wilgotnym powietrzem.... Jak myślicie? ;-)
Ostatnio zmieniony 2012-05-18, 18:31 przez Irek, łącznie zmieniany 1 raz.

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

malujesz wczesniej płyty impregnatem, bejcą czymkolwiek co uchroni płute przed wodą i czego kolor będzie Ci sie podobał i oki. ;-)
Łukasz

padrem

Post autor: padrem »

ja to bym sam sobie pozpawal wiedzialbym co robie i robilbym to pod swoje potrzeby ah no i oczywiscie koszt tez nie bylby tak wysoki a moim zdaniem to jest jakas chinska stal ktora sie wygina pod wplywem temeratur tak jak moje drzwi wejsciowe za 1300 zl

Awatar użytkownika
michalpolak5

Post autor: michalpolak5 »

Powiem Ci tak u mnie w pracy stoją 3 regały trzy poziomowe na każdym zbiornik ok 300 l i nie ma żadnych płyt , akwaria stoją na stelażu i styropianie na brzegach i jest ok . u wielu hodowców widziałem jak tak właśnie wyglądają hodowle stelaż skręcany. A to co jest na aukcji faktycznie troszkę pachnie państwem środka :)

Awatar użytkownika
Irek

Dzięki za odpowiedzi. Na każdej półce ma być raptem 100kg (oprócz najwyższej). Myślę, że to nieduże obciążenie , tym bardziej, że mam zamiar przykręcić go do ściany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”