sól niejodowana

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

wiec na pewno kilka da sobie radę nawet z helenami
Co by tu napisać... :-P

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Heleny nie sa wcale takie żarłoczne, u mnie średnio wyjadaja zatoczki na przykład, byc może z tego powodu, że zawsze w akwarium cos jest innego do jedzenia ( czytaj pokarm dla krewetek na dnie) , ale trudno utrzymac akwarium z zupełnym brakiem innego pozywienia, co by helenki zajeły sie swoja robotą :-| Wypławków nigdy nie widziałem i mam nadzieje tak zostanie, swoja droga skąd one sie biora czy możemy je przynieśc z rosliną tudziez inna dekoracj.a zakupiona od kogoś.
Łukasz

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

najprędzej z roślinami, korzeniami itp. raczej nie na rybach
Co by tu napisać... :-P

aronix

Post autor: aronix »

Ja przeczytałem w jednym z postów Adama że jak jest dużo oczlików to następstwem są
wypławki.

lopuch

Post autor: lopuch »

Najprędzej przygarnia się z roślinami, ale można także przynieść ze slimakami (mlode osobniki bardzo czesto żerują na ślimakach pod skorupą). LukaszLDZ powiem ci że ja też ich nie widywałem (te które miałem bardzo dobrze się ukrywały w roślinności, podłożu filtrze) ale jak dodałem noplanarii i zrobiło się biało w krewetkarium od nich to normalnie oniemialem. A najwieksze sztuki miały po 2-2,5cm długości. Obecnie widuje takie malutkie białe glistki - przypominają mi nicienie- (ale to chyba nie są wypławki bo nie chowają się przed światłem jak te pierwsze i do tego nie działa na to noplanaria). Taki nieinwazyjny test jaki ja mogę polecić czy mamy wypławki czy nie w akwarium to włożenie na noc zawinięte w gazę mięso mielone i rano wyciągnięcie tego przed zapaleniem światła i od razu do wody z wrzątkiem jak po oględzinach wrzątku i gazy i mięsa nie znajdziesz żadnej wypławki to na 99% nie masz tego cholerstwa.
Ostatnio zmieniony 2012-02-10, 10:44 przez lopuch, łącznie zmieniany 1 raz.

aronix

Post autor: aronix »

Solenie mi się znudziło.Wpuściłem 5 neonów.Z oczlikami zrobiły porządek,wypławki są w zjadane na bieżąco.Mam plan jeszcze wpuścić przylgę chińską.Miał gościu na starcie ale trochę sobie życzył 15 pln.

Destorions

Post autor: Destorions »

Oj to życzył ,w zoologu są po 7/8zł
Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”