Witam wszystkich forumowiczów i tych z doskoku.
Uważam temat za przydatny dla wszystkich tych którzy zaczynają przygodę z akwarystyką i dla tych bardziej wytrwałych akwarystów.
Wpisujmy tutaj miejsca gdzie można kupić wszelkiego rodzaju skały, kamienie, piaski, żwiry itp....
Jednocześnie proszę o jak największa ilość odpowiedzi odnośnie punktów sprzedaży, centrów ogrodniczych, składów, hurtowników, itp.... w Łodzi i jej okolicach. Wiem google ale wpisujmy tych sprawdzonych.
Pozdrawiam.
Tomaszu
Gdzie kupimy: Skała, Łupek, Kamienie, Piasek, Żwir, itp...
Gdzie kupimy: Skała, Łupek, Kamienie, Piasek, Żwir, itp...
Ostatnio zmieniony 2011-12-19, 00:57 przez tomaszu, łącznie zmieniany 2 razy.
"MAK", "Stone art" Centrum Ogrodnicze Krzysztof Kozłowki Łagiewniki Nowe, ul. Smardzewska 2K
Na allegro 3zł za kg
Bezpośrednio u nich można się dogadać i sprzedadzą po 1zł za kg, co dla mnie jest i tak jest zbyt drogą ofertą:/ Niestety, ponieważ swoje awka zakładałem rok temu o podobnej porze, gdy wszystkie inne składy, centra były zasypane śniegiem i nie miałem innego wyboru.
Na allegro 3zł za kg

Bezpośrednio u nich można się dogadać i sprzedadzą po 1zł za kg, co dla mnie jest i tak jest zbyt drogą ofertą:/ Niestety, ponieważ swoje awka zakładałem rok temu o podobnej porze, gdy wszystkie inne składy, centra były zasypane śniegiem i nie miałem innego wyboru.
Ceny za kamory jednak są za wysokie, ale obstawiam, że przez to, że nastawiają sie na akwarystów, czego dowdoem jest umieszczenie w ofercie filtrów i innych akcesoriów akwarystycznych.
Dla porównania:
Dla porównania:
szczegóły na klubie malawiDzisiaj wracając ze Strzegomia zatrzymałem się przy pewnym składzie kamieni bo wpadła mi w oko wielka kupa serpentynitu nie tylko zielonego ale różnych kolorów. Poszedłem do gościa spytać po ile, on spytał ile chcę, powiedziałem że ze 4 niewielkie skałki. Gość powiedział że "dychę". Poszedłem wybrać kamienie i czekam na niego, gdy się nie pojawiał poszedłem znowu do gościa (on był jakieś 80m od kupy kamieni). Ten uwierzył mi na słowo nie sprawdzając co wybrałem, zapłaciłem 10zł i poszedłem wrzucić kamienie do auta (wziąłem 5 nie 4). Po dotarciu do domu zważyłem je okazało się że wziąłem 35kg. za 10zł.
Ostatnio zmieniony 2011-12-16, 19:20 przez radzio27, łącznie zmieniany 1 raz.
Odwiedziłem dzisiaj sklep na Bratysławskiej 10A ("nashop"), chciałem zorientować się czym są te skały ADA (różne rodzaje), wizualnie przepiękne..... jednak cena od 20-45zł/kg ,za skałkę o wadze prawie 8 kg ok 140-150 zł ze zniżką.
Polecam wszystkim którzy mają możliwości finansowe. Warto wcześniej zadzwonić i spytać się kiedy na sklepie będzie nowa dostawa bo asortyment skał skromny.
Sklep pachnie profesjonalnie. Warto odwiedzić stronę i docelowo sklep....
Polecam wszystkim którzy mają możliwości finansowe. Warto wcześniej zadzwonić i spytać się kiedy na sklepie będzie nowa dostawa bo asortyment skał skromny.
Sklep pachnie profesjonalnie. Warto odwiedzić stronę i docelowo sklep....