Czy tak moge trzymac?

ODPOWIEDZ
Sebooo

Czy tak moge trzymac?

Post autor: Sebooo »

Mam pytanie, ponieważ zastanawiam się nad zmianą aranżacji i nie wiem co wybrać w ogóle, ale mniej więcej mam jakieś zarysyWink
I tu moje pytanie:
Czy proporczykowce np. Kap Lopez, dwupręgi, mogly by zyć z np. haremem borelli, agassiza, macmaster lub barwniakami? i do tego kiryski i parka zbrojnikow niebieskich?

A drugie co moglbym trzymac z zagrzebkami rachowymi lub wachlarkami brazylijskimi?

Lub Barwniaki z czym?

Mam akwarium 160l?

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Myślę że jak dobrze zagradzisz zbiornik, będzie w nim naprawdę sporo kryjówek to możesz takie połączenie ryb uskutecznić.Ale żeby ilości nie były zbyt duże :-)
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Sebooo

Czyli np. PRoporczykowiec z kap lopez+macmasteri+kirys+zbrojnik nieb. w jakich ilosciach moglbym to trzymac?
I czym zagradzic akwarium korzenie liscie?

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Tak teraz spojrzałem co to za pielęgniczki, one dosyć spore są i jak to pielęgniczki dosyć agresywne. Mogą być wojny z proporcami. Proporców bym dał 2-3 samce 8-10 samic, do tego z 6-8 kirysów i parę zbrojnika.

Czyli planujesz biotop czarnych wód? Jeżeli tak to korzenie i liście a jak nie to liście bym odpuścił i dał rośliny.
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Sebooo

A np. Ramireza pielegniczka wydaje sie dosyc spokojna?

Sebooo

No ale tak cos planuje korzenie i rosliny, bo lisci chcialbym uniknac bo nie zbyt mi sie to podoba, a jakie rosliny byly by dobre i co jeszcze moge dac do wody?.
Ostatnio zmieniony 2011-08-09, 15:05 przez Sebooo, łącznie zmieniany 1 raz.

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Ramireza jest napewno bardziej agresywna niz borelli. Trzymac mozna na upartego wszystko :-/ kwestia wygody i dobrego samopoczucia tudzież bezpieczeństwa rybek
Łukasz

Awatar użytkownika
elmo

Post autor: elmo »

dużo zależy też od usposobienia rybki, mój samiec ramirezy np mocno stawia się Barwniakowi Szmaragdowemu i nie daje sobie w kasze dmuchac :P Ale wg mnie jak dobrze zazielenisz i porobisz kryjowki to ramirezy powinny dac rade ;)

Sebooo

No zobaczymy jeszcze to dobrze przemysle zanim cos kupie i zmienie wiem ze na pewno beda proporce kirysy i zbrojnik nieb. a co do reszty jeszcze mysle;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”