Opti White od sklarza

Awatar użytkownika
matiolo1

Post autor: matiolo1 »

Marcinus pisze:ile kosztowało takie akwarium ??
Z wątku kolegi o trzysetce :
Lukiki pisze:Ja zapłaciłem dokładnie za tą samą wersję po utargowaniu 550zł+jakieś 120zł gaz ( mozna przejechać taniej,ale 200 na budziku też się pojawiało :) )
:) Niezła cena jak za taki rozmiar.

Awatar użytkownika
Marcinus
Kontakt:

Post autor: Marcinus »

Cena rzeczywiście rewelacyjna.

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Tak,dokładnia taka cena.
Jeśli ktoś podchodzi do zbiornika OW od strony jego głownego zadania,a nie strikte ''laserowej'' dokładności klejenia,to jest,to najlepszt wybór.

Obecnie korzystam z porzyczonego firmowego laptopa,więc nie mam możliwości pokazania wam teraz tych mankamentów ( USB poblokowane )
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

lopuch

Post autor: lopuch »

Faktycznie cena powala. Ja ostatnio wyceniałem sobie krewetkarium full-optiwhite (na RA) takie 50x50x35 z 6mm i wyszło prawie 340zł. Twoja cena przypadła mi do gustu chyba jak się już zdecyduje na to akwarium to wyślę zapytanie do tej firmy :). A takie dodatkowe pytanie czy ta firma ma w ofercie wysyłkę? Bo nie za bardzo mam transport żeby ewentualnie odebrać osobiście (na razie pytanie informacyjne bo jeszcze się nie zdecydowałem).
Ostatnio zmieniony 2011-06-24, 18:06 przez lopuch, łącznie zmieniany 1 raz.

Lukiki

Firma nie robi wysyłek,bo ich główny odbiorca,to Niemcy i sami po ,to przyjeżdżają.
Z resztą robią zbiorniki w tak atrakcyjnych cenach,że warto skombinować sobie transport.

Tak dla przykładu jeszcze napiszę i tego,że jednak warto tam kupować.

400,albo 450 litrów mają w ofercie za 1200zł,to już jest tanio.
Gdybym zdecydował się na ten zbiornik wraz z tym co wziąłem,to cena spada do 800zł.

Na prawdę można robić tam interesy :-D
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

lopuch

Post autor: lopuch »

Aha czyli im więcej zbiorników tym taniej wychodzi poszczególna sztuka dobrze zrozumiałem? (Jeżeli tak to warto jakieś zbiorowe zakupy tam robić :-P )

Lukiki

Za pewne wszystko będzie uzależnione od wymiarów zbiorników,bo im mniejsze bedzie mjał odpady szkła z grupowych zamówionych zbiorników,tym na atrakcyjniejsze upusty będzie można się załapać.

Ja już mam w głowie,by z tamtąd kostkę zamówić,ale po jedną małą rzecz nie opłaca się jechać.
Filmy

Awatar użytkownika
maniek

Post autor: maniek »

A czy ktoś z Was miał do czynienia z tym sklepem http://allegro.pl/akwarium-optiwhite-gr ... 47938.html . Prawdę powiedziawszy zastanawiam się nad kupnem tego zbiornika i tu prośbą o opinię . A może macie jakiś sprawdzony sklep niestety w grę wchodzi tylko z wysyłkową i tu za węża się grono ( niestety sklep RA odpada cena + wysyłkę minie rozłożyła na łopatki) .

Awatar użytkownika
Marcinus
Kontakt:

Post autor: Marcinus »

Mariusz,czemu tylko wysyłka i to szczególnie przy szkle ??

W Pabianicach masz Krzyśka ''Pabian'' zrobi Ci piękne opti white. Cenowo pewnie będzie drożej, ale jakość będzie świetna, wiem bo sam u niego zamawiałem.

Awatar użytkownika
maniek

Problem jest taki że nie mam możliwości przywieźć do domu takiego szkiełko .A z drugiej strony nie wiedziałem że "Pabian"robi szkiełka .

Pabian

Post autor: Pabian »

Przecież Ci mogę dowieżć ....Pabianice to nie inna galaktyka ;-)

Poleciało PW
Ostatnio zmieniony 2013-01-22, 16:03 przez Pabian, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
maniek

I zamówione ugadane i dogadane u "Pabiana" , teraz pozostaje czekać grzecznie :mrgreen: na bańaczek .
Marcinus dzięki za info o zbiornikach od "Pabiana".
Jak zbiornik dotrze do mnie podzielę się opinią :mrgreen:
Pozdrawiam .

behemoth

Post autor: behemoth »

O jakość wykonania możesz być spokojny, sam mam szkło od Krzyśka i widziałem jeszcze dwa inne i są zrobione bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
furraan

Post autor: furraan »

Pabian czy możesz tu wkleić zdjęcia zrobionych przez Ciebie zbiorników OW ? Chodzi mi tu o zdjęcia macro : szlifu, przejrzystości szkła (zdjęcie z jednej krawędzi szkła do drugiej), etc. Wydaje mi się, że takie foty mogłyby być dla Ciebie dobrą reklamą, o ile te Twoje akwaria wyglądają dobrze ;-) Zawsze byłem zwolennikiem dawania pracy i zarobku osobą z mojego miasta/państwa (z taką właśnie kolejnością), bo po co zamawiać zbiornik gdzieś w : Krakowie/Wrocławiu/Poznaniu - skoro można zamówić ,,tuż obok" :-)

Pozdrawiam
furraan
,, ... idź wyprostowany wśród tych co na kolanach
wśród odwróconych plecami i obalonych w proch .. "

,, .. bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny
w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy .."

Zbigniew Herbert

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Mogę polecić z czystym sumieniem Krzyśka-Pabiana, robi piękne szkiełka i jeszcze mi przywiózł do domu.
Ze zdjęcia i tak nie widać detali szkiełka,ale wstawiam szkiełko, które robił kolega :-):
Obrazek
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”