240l. otwarte obsada?

watan

Post autor: watan »

Witam,
juz zalane od tygodnia moje wyczekane akwarium. Nie obylo sie bez przeszkod. W zbiorniku, o ktorym pisalem zostalo uszkodzone dno :-( i kupilem drugie, ale nie ma tego co by na dobre nie wyszlo. Ten zbiorniczek ma dla mnie super wymiary 125x40x40, wyglada fajnie - panoramicznie ;-) . Posadzilem sporo zielska, dodalem preparat sera bio nitrivec i czekam.
Dzis po tygodniu od startu nadal zastanawiam sie gleboko nad obsada brzanki - nie brzanki :roll: .
Moze poradzicie niezdecydowanemu nowicjuszowi... aaa kiryski pandy czekaja na odbior, wiec juz jakies rybcie mam ;-)

Awatar użytkownika
yorki111
Kontakt:

Post autor: yorki111 »

Decyzja należy do Ciebie ale tak jak już wspominaliśmy brzanki lubią skakać i na pewno przy akwarium otwartym jakaś się wysuszy. Zawsze możesz baniaczek przykrywać szybą .
Obrazek

watan

Post autor: watan »

to, ze lubia skakac nie jest takim problemem jak to, ze lubia podokuczac kiryskom, a z nich nie zrezygnuje. Kiryski sa takie pocieszne i sympatyczne, ze zastanawiam sie gleboko nad inna obsada niz brzanki. King proponowal obsade i mysli kolebia mi sie nad miedzikiem obrzezonym i zwinnikiem blehera, moze jeszcze stadko simulans?
W przyszla niedziele planujemy rodzinny wypad do sklepu akwarystycznego, mam wiec chwile i prosze o sugestie.
Moj zbiornik nie bedzie super modnym aranzem, ale cieszacym domownikow akwarium - kwietnikiem (jak wyjdzie ;-) )
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”