Akwarystyką interesuje się ok 4-5 lat przez ten okres posiadałem zestaw Juwel Rekord 600 63 l .W tym czasie nabrałem już jakiegoś doświadczenia wiec postanowiłem zakupić teraz większe akwarium . Rekord 600 dość dobrze mi się sprawdził wiec postanowiłem znów zakupić akwarium z serii Juwela. Ze względu na wygląd żona wybrała Juwel vision 260 , nie byłem przekonany do profilowanego akwarium ale zadziałała tu siła wyższa (żona) :)
Pojemność 260 l
Wymiary zestawu 121 x 46 x 64 cm
Wymiary szafki 121 x 46 x 73 cm
Dostępne kolory Biały,
Oświetlenie : Belka oświetleniowa 120cm ze świetlówkami Day LED 29W + Nature LED 29W
System filtracyjny : 1 x filtr Bioflow L z pompą Eccoflow 1000 o wydajności 1000 l/h
Grzałka 300 W
Moc 8W
Teraz tak mam zamiar wywalić wewnętrzny filtr Bioflow , z mojego dświadczenie wiem że nie są super wydajne i zajmują kupę miejsca w akwa. Chcę zastosować zewnętrzny Jbl Cristalprofi E1902 200 - 800 o wydajności pompy 1900 l/h i tu moje pytanie czy ktos miał styczność z tym filtrem ? czy polecilibyście go czy może macie jakieś inne propozycje ?.
Teraz druga sprawa podłoże

I ostanie pytanko jak myślicie czy to oświetlenie w tym zestawie będzie wystarczające ?
Proszę o pomoc w kwestii doboru filtra ,podłoża , i wypowiedzi co do oświetlenia .
POZDRAWIAM !!!