Ada amazonia jak wystartować
Ada amazonia jak wystartować
Jak mądrze wystartować na ada Amazonia? Jakieś rady?
Ostatnio zmieniony 2017-01-07, 01:47 przez RafCar, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Ada amazonia jak wystartować
jeśli ma być "modrze", to wsypać, zalać, oglądaćRafCar pisze:Jak modrze wystartować na ada Amazonia? Jakieś rady?

A co chcesz wystartować - krewetki typu crystal taiwan to wsypać, zwilżyć, posadzić co chcesz posadzić i zalać wodą RO - odpowiednio zmineralizowaną. Tu miałem trochę styczności więc wiem iż tak się powinno zrobić.
Jeśli roślinniak/BW to chyba działa podobnie , wodę można pokusić się o użycie kranówki. Ale z własnej obserwacji Amazonia ma obniżać twardość więc szybko pozbędziemy się tej zdolności. Tu jednak nie mam doświadczenia więc to tylko przypuszczenia po obserwacji Ady w krewetkariach.
Jeśli roślinniak/BW to chyba działa podobnie , wodę można pokusić się o użycie kranówki. Ale z własnej obserwacji Amazonia ma obniżać twardość więc szybko pozbędziemy się tej zdolności. Tu jednak nie mam doświadczenia więc to tylko przypuszczenia po obserwacji Ady w krewetkariach.
Chce nie wkopać się w atak glonow albi sinic. I pytam może ktoś zna temat tzn jak z podmianami wody, nawożeniem na start, oświetleniem? Czy dawać cos pod żwirek widziałem gdzieś ceramikę pod podłożem. Ja startuje na starym filtrze i wodzie i pytanie ile tej starej wody tzn z poprzedniej aranżacji. Kiedy wpuszczać rybki?