Akwarium i szafka od Pabiana

ODPOWIEDZ
vtx

Akwarium i szafka od Pabiana

Post autor: vtx »

Witam wszystkich. Właśnie zarejestrowałem się na forum choć przeglądam je od dłuższego czasu z racji zakładania akwarium słodkowodnego 240L optiwhite. Sprzęt już prawie skompletowany a dwa podstawowe elementy: akwarium i szafka zakupiłem do Pabiana, którego polecił mi kolega również z tego forum. Wcześniej trafiłem na kilka wątków dotyczących akwariów robionych przez Pabiana i w zdecydowanej większości opinie były bardzo dobre. Pojawiało się sporo pytań do posiadaczy akwariów Pabiana o ich ocenę. Dlatego również postanowiłem napisać kilka słów.
Generalnie zestaw wykonany bardzo, bardzo dobrze, krótko mówiąc jakość najwyższa.

Akwarium optiwhite 10mm sklejone idealnie prosto, spoina silikonu na całej długości równa
(żadnych wystających fragmentów kleju), krawędzie szkła szlifowane z równie najwyższą dokładnością co przedkłada się na b. dobry efekt wizualny.

Szafka w okleinie (wzór ADA) - podwójny blat, podwójne boki, wzmocnienie środkowe, 6 regulowanych nóżek, ciche domykanie. Wykonanie, podobnie jak akwarium - pełen profesjonalizm i dokładność. Ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że wszystkie łączenia płyt uszczelnione są silikonem.

Tak więc wszystkim niezdecydowanym "gdzie kupić" polecam Pabiana.

Chciałem wstawić zdjęcia na potwierdzenie moich słów ale napotkałem dziwne problemy techniczne, jak je zwalczę to spróbuję jeszcze raz.

Na koniec chcę dodać, że moja pozytywna opinia nie wynika w żaden sposób z korzyści finansowych przy zakupie opisanego zestawu (na zasadzie rabat za opinię), po prostu miło jest w dzisiejszych czasach otrzymać produkt, który przewyższa jakością nasze oczekiwania.

Tak więc niebawem zabawa z aranżacją zbiornika i w razie problemów liczę na Waszą pomoc.

Dla forumowiczów - pozdrowienia, Dla Pabiana - pozdrowienia i podziękowania.

Pabian

Post autor: Pabian »

Dzięki Arku :-> Cieszę się , że jesteś zadowolony . Niech Ci służy długo.... i powodzenia w prowadzeniu zbiornika .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”