Małe rośliny do paludarium

ODPOWIEDZ
Hex

Małe rośliny do paludarium

Post autor: Hex »

Hej mam pytanie jakie małe rośliny do paludarium byście polecili ?? I czy ewentualnie znalazły by się jakieś małe egzemplarze do wydania.

Prosił bym jeśli to nie będzie zbyt wielki kłopot zdjęcia i wasze spostrzeżenia na temat danej rośliny.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

http://akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=8260

Tu są podane gatunki roślin które ja hoduję, generalnie to najpierw musisz ustalić na jakim poziomie będziesz utrzymywał wilgotność i jak często będziesz zraszał. Jak już to ustalisz to wtedy można kombinować.

Przy wysokiej wilgotności i częstym zraszaniu myślę że większość kryptokoryn i żabienic Ci się utrzyma.

Polecam odwiedzić OBI tam pooglądać rośliny i poczytać na etykietkach. Ewentualnie zerknąć na stronę gady-gady tam też jest spora oferta roślin.

Napisz coś więcej o swoich planach to będziemy kombinować.

Hex

Wilgotność będzie spora póki co zdradzę fragmenty że będzie niewielki wodospad i foger który będzie chodził non stop ;] do tego oczywiście odpowiednia wentylacja :)

king
Kontakt:

Post autor: king »

Pływaczy jest sporo gatunków lądowych, one dają rade w poludarium(w necie da się je kupić).
Mały heniek, glosia, wąkrota, bolbitis, bacopy, Lysimachia, marsilea hirsuta, chrzan wodny, ludwigia, subwasertang, pelia, mini-pelia

Akwarystyczny24_pl

Post autor: Akwarystyczny24_pl »

W zasadzie racja,masz dosyć szeroki wybór jednak całość kompozycji zależy już od gustu oraz nie ukrywajmy- również i budżetu. W takim razie czekamy na Twoje posty,na co się ostatecznie decydujesz. Fajnie jeżeli wstawisz takze zdjęcia.

Hex

Akwarystyczny trochę mało aktualne :P ale kilka roślin póki co się hoduje i ładnie się rozrastają ;], jak naprawię aparat to coś cyknę ;]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”