Hej mam pytanie jakie małe rośliny do paludarium byście polecili ?? I czy ewentualnie znalazły by się jakieś małe egzemplarze do wydania.
Prosił bym jeśli to nie będzie zbyt wielki kłopot zdjęcia i wasze spostrzeżenia na temat danej rośliny.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Małe rośliny do paludarium
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=8260
Tu są podane gatunki roślin które ja hoduję, generalnie to najpierw musisz ustalić na jakim poziomie będziesz utrzymywał wilgotność i jak często będziesz zraszał. Jak już to ustalisz to wtedy można kombinować.
Przy wysokiej wilgotności i częstym zraszaniu myślę że większość kryptokoryn i żabienic Ci się utrzyma.
Polecam odwiedzić OBI tam pooglądać rośliny i poczytać na etykietkach. Ewentualnie zerknąć na stronę gady-gady tam też jest spora oferta roślin.
Napisz coś więcej o swoich planach to będziemy kombinować.
Tu są podane gatunki roślin które ja hoduję, generalnie to najpierw musisz ustalić na jakim poziomie będziesz utrzymywał wilgotność i jak często będziesz zraszał. Jak już to ustalisz to wtedy można kombinować.
Przy wysokiej wilgotności i częstym zraszaniu myślę że większość kryptokoryn i żabienic Ci się utrzyma.
Polecam odwiedzić OBI tam pooglądać rośliny i poczytać na etykietkach. Ewentualnie zerknąć na stronę gady-gady tam też jest spora oferta roślin.
Napisz coś więcej o swoich planach to będziemy kombinować.
-