Nowe działy
A dlaczego ktoś miałby prowadzić ten czy inny dział? Na forum jest wiele działów i nikt ich nie prowadzi, jedynie admin/mod sprawuje nad nimi kontrolę taka jak na każdym innym forum, zazwyczaj sprowadza sie ona do poprawiania błędów, udzielania ostrzeżeń, edycji bądź kasowania postów.
Sprawa tego działu to nie problem tego kto i czy w umiejętny sposób go poprowadzi (tematu Akwarystyka » Galeria Zdjęć nikt nie prowadzi i sobie ładnie daje radę) tylko kwestia zapotrzebowania, ale o tym zdecyduje pewnie administrator.
Może sie uda zrobić coś na zasadzie przyklejonego.
Sprawa tego działu to nie problem tego kto i czy w umiejętny sposób go poprowadzi (tematu Akwarystyka » Galeria Zdjęć nikt nie prowadzi i sobie ładnie daje radę) tylko kwestia zapotrzebowania, ale o tym zdecyduje pewnie administrator.
Może sie uda zrobić coś na zasadzie przyklejonego.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
- megalomaniacc
- Moderator
-
- Kontakt:
Jeśli Ktoś ma pomysły na nowe działy, to zapraszam do ich przedstawienia.
Wiem ze forum jeszcze nie ma ostatecznego kształtu.
Wiem ze forum jeszcze nie ma ostatecznego kształtu.
Ostatnio zmieniony 2008-12-29, 21:43 przez zabapinkfloyd, łącznie zmieniany 1 raz.
Ostatnio nasunął mi sie pewien pomysł, robiłem przycinkę w swoim akwa po czym wyrzuciłem sporo roślin. Można założyc jeden dział w którym ludzie umieściliby nazwy swoich roślin z akwa a po przycince mogliby dać je innym chętnym akwarystom. Oczywiście kwestia przekazania byłaby ustalana indywidualnie. Wiadomo że przycinki robimy co jakiś czas a roślin nie zmieniamy co miesiąc więc raz zrobiona lista byłaby aktualna przez dłuższy czas.
Uważam że pomysł ma szanse się przyjąć. Sam szukałem osób które podarowałyby mi niektóre rośliny a taki dział byłby ułatwieniem, tymbardziej że jest to forum lokalne i przekazanie roślin odbywałoby się zapewne osobiście, bez szkody dla roślin a zapwne z kożyścią dla nas
Uważam że pomysł ma szanse się przyjąć. Sam szukałem osób które podarowałyby mi niektóre rośliny a taki dział byłby ułatwieniem, tymbardziej że jest to forum lokalne i przekazanie roślin odbywałoby się zapewne osobiście, bez szkody dla roślin a zapwne z kożyścią dla nas

Jest dział oddam w giełdzie, więc jeśli ktoś ma coś do oddania i chce o tym powiedzieć innym tam skrobnie posta.
[9L] Korytko: ?
Ja sugeruje umieszczenie w dziale (Akwarystyka, Akwarystyka Morska, Terrarystyka) o założenie tematu "Dla początkujących" i umieszczenie tam wszelkich informacji dla początkujących akwarystów / terrarystów. Umieściłbym tam informacje na temat wyposażenia zbiornika, doboru obsady, cyklu azotowego, tak żeby każdy początkujący widział jak zacząć. Oczywiście tematy nie blokowane, tylko do dyskusji. Powiedzmy podstawowe informacje jak Przyklejony a pozostałe posty do dyskusji ewentualnej.
Moja była Tanganika -
Cina, całkiem fajny pomysł. Należy jednak zwrócić uwagę abyśmy nie stworzyli tak rozbudowanego drzewa forum, że w pewnym momencie nie będzie można się połapać co jest gdzie. Proponuje po prostu przykleić jeden wątek "Dla początkujących" gdzie będziemy zamieszczać jakieś sensowne artykuły napisane przez samych forumowiczów . Swoją drogą, można założyć osobny wątek do dyskusji. Ale jak wiadomo jak wyniknie jakaś dyskusja to będzie tyle opinii ile ludzi i taki początkujący nic z tego nie wyniesie.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
To niech któryś z Was stworzy jakiś folder lub wątek i zaczniemy tak wrzucać nasze informacje a później się to usystematyzuje i poukłada w sensowną całość.
Moja była Tanganika -
-
- Kontakt:
To nie takie proste.
Trzeba się zastanowić nad funkcjonowaniem takich działów.
Czy to maja być pytania osób początkujących, czy raczej stwierdzenia czegoś istotnego.
Można zrobić coś takiego na bazie potwierdzonej wiedzy.
Czyli opisać podstawowe zagadnienia i je dokładnie sprawdzić czy są zgodne z obowiązującą wiedzą.
Czyli zanim coś tam będzie umieszczone, musi pierw być sprawdzone.
Trzeba się zastanowić nad funkcjonowaniem takich działów.
Czy to maja być pytania osób początkujących, czy raczej stwierdzenia czegoś istotnego.
Można zrobić coś takiego na bazie potwierdzonej wiedzy.
Czyli opisać podstawowe zagadnienia i je dokładnie sprawdzić czy są zgodne z obowiązującą wiedzą.
Czyli zanim coś tam będzie umieszczone, musi pierw być sprawdzone.
-
- Kontakt: