Takie oto cudeńko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pikaska

Takie oto cudeńko

Post autor: pikaska »

Koledzy i koleżanki ! Dziś zobaczyłam takie oto "drzewko", wygląda trochę jak bonsai, teraz gorsza sprawa - podpowiedzcie jak coś takiego stworzyć u siebie, czyli jaki korzeń pod to będzie najlepszy i jaka roślina, do tego jak zrobić taki trawnik? Ponieważ akwarystyka jest dla mnie zupełnie nową dziedziną proszę o podpowiedzi osób, które potrafią mnie pokierować co do wyboru roślin i wszystkiego co jest niezbędne dla takiego efektu jak poniżej, chyba że ktoś coś takiego posiada na sprzedaż lub potrafi zrobić i potem odsprzedać mnie:

Obrazek
Nie wiem czy to nie któraś z tych roślin: http://www.allegro.pl/item841224087_pod ... 5_gat.html
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2009-12-06, 22:03 przez pikaska, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiecznie niezrozumiałe w przyrodzie jest to, że można ją zrozumieć.
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl

king
Kontakt:

Post autor: king »

przemoo robi taki zajebiaszcze obsady jego się podpytaj, ale ja bym to zrobił z tajwan lub spring moss. W prazy zrobiłem coś takiego tylko z pływacza australijskiego. Swoją drogą przepraszam że nie dałem roślin do wysłania dla ciebie ale miałem kolokwium i nie zdążyłem do MDK-u.
Jak to mam takie wynalazki i jak byś chciała to za sam koszt przesyłki bym ci wysłał lub podpiął się pod kogoś kto ci by coś wysyłał.
Bo Niestety teraz cała kasa idzie na odbudowę hodowli ;-)

Awatar użytkownika
pikaska

Szkoda, że jestem za daleko chętnie bym podzieliła się jakimiś rybkami żeby odbudować Twoją hodowlę, może by coś się przydało :D Zabapinkfloyd będzie mi wysyłać roślinki o ile jakieś się uzbierają, ale ogólnie oczywiście chętnie przygarnę je od Ciebie i pokryje koszty, przelew na konto i już :D
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl

tutusik

Post autor: tutusik »

pisałem w innym poście
ale jeszcze raz napiszę.
Roślinki jakie tu były użyte to Eleocharis parvula(dalszy trawnik), Utricularia graminifolia(trawnik) i mech Singapore moss
:)
tutaj masz całą jego historię
Obrazek
gg 2755526

Awatar użytkownika
andrzej_vader

Post autor: andrzej_vader »

Jedynym problemem w tym "drzewku" jest odpowiednie przycinanie mchu aby zachowac taki kształt jak na zdjęciu. Reszta to pikuś. Pan Pikuś :mrgreen:

Awatar użytkownika
pikaska

andrzej_vader, nie lubię tej reklamy. Przycinka nie jest zła - ćwiczę na swoich drzewkach bonsai, ale gorsza sprawa, że obejrzałam Twoją galerię i nie wiem jak Wam tak piękne rzeczy wychodzą, wczoraj przejrzałam całą galerią z naacademy.pl i dziś zabieram się za dokształcanie teoretyczne, a potem zobaczę... co wyjdzie. Bardzo mi się to spodobało. I chyba dla mnie nie jest to takie banalne zadanie.
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl

Awatar użytkownika
pikaska

Najpierw chyba będę musiała zakupić specjalne podłoże, tutaj nic porządnego nie dostanę...
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny, Nawożenie i Pielęgnacja, CO2, Podłoża”