Gdzie w Łodzi czysty potas? nie ogrodniczy
Gdzie w Łodzi czysty potas? nie ogrodniczy
Pytanie j.w Chodzi o czysty potas K,w proszku nie ten ogrodniczy szary....potrzebuje jescze KNO3 ....cały czas kupuje na allegro ale może w Łodzi gdzie jest....? pozdrawiam
Malawi
no tak, chodziło mi o KNO3jabol pisze:gwoli scislosci. czystego "K" nie kupisz. jeno:
Moja była Tanganika -
lepiej kupować tutaj, sprawdzone i pewne czystości i tanio oraz wiele wiele innych soli nawozów w proszkach i micro w płynie również:
http://www.akwanawozy.sklepna5.pl/kat/2/sole.html
http://www.akwanawozy.sklepna5.pl/kat/2/sole.html
może nie podróbki ale jak powszechnie wiadomo, są różnego rodzaju czystości wszystkiego, większe i mniejsze stężenia zanieczyszczeń i innych pierwiastków o których nie mamy pojęcia. W takiej chemii przemysłowej to zanieczyszczenia i inne takie pierdoły zawsze są w większych stężeniach. Z tamtego sklepu kupuje bardzo wielu akwarystów i nigdzie nie słyszałem aby narzekali, ja też tam kupowałem. Wszystko ładnie zapakowane i oznaczone :)
WIEC :) WYOBRAZ SOBIE..ZE NIE MASZ RACJI.Matrixowo pisze:może nie podróbki ale jak powszechnie wiadomo, są różnego rodzaju czystości wszystkiego, większe i mniejsze stężenia zanieczyszczeń i innych pierwiastków o których nie mamy pojęcia. W takiej chemii przemysłowej to zanieczyszczenia i inne takie pierdoły zawsze są w większych stężeniach.
czlowiek do ktorego podajesz link, korzysta wlasnie z takowej hurtowni chemicznej.
wlasnie min tam mozna kupic wszelkie chemikalia w 2 typach:
- "cz" tzn czyste
- "cz.a" tzn czyste do analiz
rzecz jasna te drugie sa lepsze od tych pierwszych ale ich cena jest za.......iscie wyzsza
gwarantuje ci ze gosc kupuje te pierwsze, ktore sa i tak bardzo dobrej jakosc
nie no bez jaj :) my sie KONFEKCJA nie zajmujemy :) :) :)Matrixowo pisze:
Może rybarium zacznie też je sprzedawać??? :DDD :)))
choc dawniej prywatnie wysylalem ludziom SZ, flubenol za przyslowiowe dziekuje i zwrot kosztow. oj wazylo sie to po pare gram na jakiejs dziwacznej wadze
Ostatnio zmieniony 2009-10-11, 15:32 przez jabol, łącznie zmieniany 1 raz.
cz.d.a. nie opłaca się kupować, zbyt duża cena, zwykła czysta jest wystarczająca.
Moja była Tanganika -
Pytająć o czysty K chodziło mi o K2so4 koloru białego które po rozpuszczeniu w wodzie jest klarowne a nie jak ten ogrodniczy który używam szary i cos tam pływa chociaż jest rozpuszczony zgodnie z tabelą rozpuszczalności.....a do tej ..hurtowni podjadę ale moze dokładniejszy adres,... ..dzięki
Ostatnio zmieniony 2009-10-11, 15:52 przez syjon, łącznie zmieniany 1 raz.
Malawi