Napełnianie Co2

ODPOWIEDZ
Lukas Oko

Post autor: Lukas Oko »

przetestowałem ostatnio Łęczycką,
szybko, sprawnie, od ręki
1,5 kg - 25 zł

Pysio
Kontakt:

Post autor: Pysio »

Ja WYMIENIŁEM butlę w Pabianicach za 30 zł - 6kg. Ulica Modrzewiowa- gazy techniczne.
Nie dość, że tanio, to nie martwimy się legalizacją, bo zawsze dostajemy "nową" butlę z aktualną legalizacją.
Jak się tam wjeżdża, to "sklep" nie prezentuje się najlepiej, ale ceny mają IMO super. Niestety nie wiem jak z kupnem butli, ale podejrzewam, że taniej niż na allegro :) Nie widziałem aby miał małe butle, więc nie wiem jak z napełnianiem małych.

Za to NIE POLECAM napełniania i kupna butli w Ksawerowie przy ul. Penelopy. Mimo, że mam do tego zakładu 100 metrów, zdecydowanie bardziej wolę jechać do Pabianic. BRak profesjonalizmu i olewanie sprawy. Na zamówioną butlę czekałem ponad miesiąc, i szef kazał mi przychodzić codziennie (z dnia na dzień miał jakąś wymówkę i prosił abym przyszedł na następny dzień). Po kilku próbach zdenerwowałem się i znalazłem gazy techniczne na Modrzewiowej w Pabianicach.

Awatar użytkownika
syjon

Post autor: syjon »

Słuchajcie ;Łęczycka-ok ale na strzelców jęśli wcześniej zadzwonisz i się dogadasz to nawet możesz zostawić butle w sklepie obok nabiją i sobie odbierzesz póżniej, wcześniej lepiej zadzwonić bo są z rana albo dopiero ok 15 ,jak zjadą z terenu.Mało tego to kiedyś wymieniłem butle 1,5 na 6 kg za free!!! Nawet nabili ja ,nowy zawór dali ,odmalowana i świeża legalizacja!!Widzą że przychodzę regularnie to poszli mi na rękę....ja ich bardzo chwale i polecam ,cena nabicia też atrakcyjna.
Ostatnio zmieniony 2012-02-28, 12:06 przez syjon, łącznie zmieniany 1 raz.
Malawi

Pysio
Kontakt:

Post autor: Pysio »

Gdzieś wyczytałem, że ktoś nie chce wymienić nowej butli na "starą". Czemu? Ja też sobie kupiłem nową i miała może 3 m-ce ale wymieniłem ją. Co za różnica? Chyba liczy się bardziej to co jest w środku a nie to jak wygląda na zewnątrz. No chyba, że ktoś woli bardziej chwalić się butlą niż akwarium :)
A tak na poważnie, jest jakaś rażąca różnica między nowiutką a używaną? Zawory niesprawne czy coś?

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Tak dobrze wyczytałeś, ja nie chce wymieniac nowej swojej na starą, stoi ona w widocznym troche miejscu i jest ładnie pomalowana, kiepskowygladałaby jakas pordzewiała lub poobijana... zreszta, kazdy ma swoje życzenia i jako klient moge sobie zyczyc aby napełnili moja butle a nie wymieniac na poobijana butle. SKorzystam zatem z oferty firmy, która takowa usługe wykona a nie da mi inna butlę na odczepne.
Ostatnio zmieniony 2012-02-28, 14:58 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

lukaszLDZ pisze:SKorzystam zatem z oferty firmy, która takowa usługe wykona a nie da mi inna butlę na odczepne.
Rąbień ul.Aleksandrowska .... numeru teraz nie pamiętam ale Łukasz jadąc od nas za Boryną po lewej stronie. Mi tam napełniają i jak się zawieze rano to na popołudnie już bywa, a najpóźniej na drugi dzień i wszystko w tej samej ładnej butli.
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Ja od kad mam butle,to jade na Strzelcow Kaniowskich 56 do Konspzetu.
Tam napelnianie jest od reki,kwestia 5 minut.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

lukaszLDZ

Bolek1984 pisze:
lukaszLDZ pisze:SKorzystam zatem z oferty firmy, która takowa usługe wykona a nie da mi inna butlę na odczepne.
Rąbień ul.Aleksandrowska .... numeru teraz nie pamiętam ale Łukasz jadąc od nas za Boryną po lewej stronie. Mi tam napełniają i jak się zawieze rano to na popołudnie już bywa, a najpóźniej na drugi dzień i wszystko w tej samej ładnej butli.
Dzieki Romek podjade tam, przed zamontowaniem butli w wiekszym akwarium, napełnie ją,w tym małym chodzi juz ze 3 miechy , wiec nie wiem ile tam gazu jest, dobije ją po prostu
Ostatnio zmieniony 2012-03-01, 10:05 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

lukaszLDZ pisze:nie wiem ile tam gazu jest, dobije ją po prostu
Tego w żadnym punkcie Ci nie zrobią...bo w pierwszej kolejności wypuszczają co pozostaje w butli a dopiero po tym nabijają do pełna ;-)

lukaszLDZ

AA to widzisz nie wiedziałem, czyli bez sensu lepiej poczekam, aż sie skonczy sam i tyle ;-)
Łukasz

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Możesz jeszcze zważyć butlę i będziesz wiedział ile jest "płynu" wewnątrz... ;-)

lukaszLDZ

Tak, ale musiałbym najpioerw wymontowac reduktor z butli i wówczas zwazyc sama butle aby móc porównac wage butli pustej( pod warunkiem ze mam nabite na niej jej wage ) oraz z gazem
Łukasz

Travis

Post autor: Travis »

Podzwoniłem trochę w celu kupienia 1,5 kg
Margaz Zgierz cena 130 zł nabita
Kosynierów Łódź 160 zł

epablo

Post autor: epablo »

Ja kupowałem butle 1,5 kg dwa lata temu w Gas-Poż Zgierz, Piątkowska 83s , było taniej 20-30 zł niż w Margaz. Masz tu telefon 609439258 ,jak byś chciał dowiedzieć się ile kosztuje teraz .
Witam użytkowników forum

Travis

Post autor: Travis »

W Gas-Poż wycofali sprzedaż 1,5 kg wiec pozostaje Margaz i wymiana butli na nabita 10 zł.
Ostatnio zmieniony 2012-03-07, 10:04 przez Travis, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny, Nawożenie i Pielęgnacja, CO2, Podłoża”