jak nie rozumiesz co miałem na myśli to nie pisz...krzych0062 pisze:Chyba sam nie wiesz co piszesz...Bo z Zafirą to nawet kawałka pierwszej rundy nie wytrzymasz w pojedynku na wiedzę i praktykę...jacek7110 pisze:a dlaczego???
myślę że tu liczy się praktyka i wiedza...
Gdzie w Łodzi kupić sole?
- krzych0062
Zafira pisze:jacek7110 pisze:Oczywiście, ale mężczyźni nie spotykają się raczej z komentarzami na swój temat, a kobiety tak, czasem jest to miłe i ze smakiem, a czasem nie zawsze w dobrym tonieZafira pisze:a dlaczego???Hex pisze:A tak po za tym, chyba nie zrozumiałeś mojego przesłania i tego o co mi chodzi. Postaraj się zrozumieć, że jestem kobietą,a one mają inne myślenie, od mężczyzn..dodatkowo jest Nas-kobiet niewiele na tym forum, czy ogólnie w akwarystyce stosunkowo niewiele. chyba należy się Nam jakiś szacunek prawda?, zwłaszcza, że to jest forum w większości męskie.
myślę że tu liczy się praktyka i wiedza..., co może stawiać kobiety w nieco złym świetle i uderzać w ich godność .
A wspomniana praktyka i wiedza-czyli jakiś powiedzmy profesjonalizm, czasem maleje w oczach mężczyzn proporcjonalnie do przykładowo-wielkości biustu kobiety.I to nie jest sprawiedliwe.Ale nie globalizuję, bo nie wszyscy tak postrzegają kobiety i wyrażają się o nich w sposób krzywdzący.
Powiem wprost, czasem wkurzające jest, że uroda odbiera kobiecie na wstępie 90% jej inteligencji-w oczach NIEKTÓRYCH mężczyzn, na szczęście tylko niektórych.
krzychu to przeczytaj...
ona ma racje...
masz rację, w praktyce i wiedzy jej nie dorównam, ale nie oto mi chodziło...
chciałem tylko napisać że dla mnie liczy się wiedza w danym temacie, nie wielkość biustu...
- krzych0062
Dla Ciebie tak i nie piszę,że należysz do tych, co postrzegają tak kobiety..właśnie przez pryzmat ich biustu. Ale uwierz mi na słowo, że czasem niedobrze mi się robi już od tego, że właśnie tak niektórzy mężczyźni zachowują się- jak prostaki, że traktują kobiety jak puste lale, bezrozumne istoty, ale to pokazuje jedynie ich poziom. Niejednokrotnie spotykałam się z komentarzami na swój temat, pracuję w branży zoologicznej, gdzie jest najwięcej mężczyzn..komentarze na poziomie krawężnika, często nie zdają sobie tacy ludzie sprawy, że jest to upokarzające, np.:"nie interesują mnie Pani rośliny, ale chętnie bym na panią popatrzył.." itp..jacek7110 pisze:chciałem tylko napisać że dla mnie liczy się wiedza w danym temacie, nie wielkość biustu...
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
chodziło mi oto że cenię Zafirę (Przeczytawszy kilka-dziesiąt, jej postów, nie znam jej osobiście) za jej wiedzę na temat akwarystyki, i to wyrobiło mój pogląd do tej pani a nie jej numerek biustu, i dlatego zadałem to pytanie, bardziej z przekory dlaczego mam ją traktować lepiej bo ma biust...
twoje posty też czytałem i też cenię cie za wiedzę (chociaż biustu nie masz) i nie chcę się z Tobą kłócić...
A tak prywatnie, bardzo lubię kobiecy biust... jestem mężczyzną...
twoje posty też czytałem i też cenię cie za wiedzę (chociaż biustu nie masz) i nie chcę się z Tobą kłócić...
A tak prywatnie, bardzo lubię kobiecy biust... jestem mężczyzną...
i dlatego co napisałem to prawda przynajmniej u mnie...Zafira pisze:Dla Ciebie tak i nie piszę,że należysz do tych, co postrzegają tak kobiety..właśnie przez pryzmat ich biustu. Ale uwierz mi na słowo, że czasem niedobrze mi się robi już od tego, że właśnie tak niektórzy mężczyźni zachowują się- jak prostaki, że traktują kobiety jak puste lale, bezrozumne istoty, ale to pokazuje jedynie ich poziom. Niejednokrotnie spotykałam się z komentarzami na swój temat, pracuję w branży zoologicznej, gdzie jest najwięcej mężczyzn..komentarze na poziomie krawężnika, często nie zdają sobie tacy ludzie sprawy, że jest to upokarzające, np.:"nie interesują mnie Pani rośliny, ale chętnie bym na panią popatrzył.." itp..jacek7110 pisze:chciałem tylko napisać że dla mnie liczy się wiedza w danym temacie, nie wielkość biustu...
przykre to że mężczyźni was tak postrzegają, ale dla mnie liczy się widza i praktyka, a tu pani nie ma co zarzucić, bo szacunek mężczyzn może być zgubny, właśnie do tego popatrzenia, przy okazji kupna roślinek...
sorry idę spać, odpiszę jutro...
Ostatnio zmieniony 2011-12-26, 00:15 przez jacek7110, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzych0062
Dziękuję Jacku...też jestem daleki od kłótni dla kłótni...ale jeśli ktoś próbuje mi wmówić, "że czarne to białe lub na odwrót" nie mogę tego puścić mimo uszu...Wszak to przeczytają inni i takie "banialuki" idą dalej w świat...a nie o to nam chodzi w naszym hobby. Prawda?
Z ostatnim zdaniem zgadzam się w 100% i podpisuję się obiema rękami...Szkoda, że nogami nie umiem się podpisać
...hehe

Z ostatnim zdaniem zgadzam się w 100% i podpisuję się obiema rękami...Szkoda, że nogami nie umiem się podpisać

Ostatnio zmieniony 2011-12-26, 00:16 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.
Powiem tak, jestem osobą bardzo otwartą, mam wielu znajomych i lubię ludzi, mam też poczucie humorujacek7110 pisze:
i dlatego co napisałem to prawda przynajmniej u mnie...
przykre to że mężczyźni was tak postrzegają, ale dla mnie liczy się widza i praktyka, a tu pani nie ma co zarzucić, bo szacunek mężczyzn może być zgubny, właśnie do tego popatrzenia, przy okazji kupna roślinek...

To,że baba, to nie znaczy,że od razu głupia, to że ładna baba, to też nie oznacza,że od razu głupia, chociaż zwiększa się prawdopodobieństwo..a jak już ładna i zaczyna filozofować, to niektórzy panowie nie bardzo wiedzą o co chodzi?..to burzy ich stereotyp kobiety

"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
widzę że nadal mnie nie zrozumiałeś, ale zostawmy już to...krzych0062 pisze:Dziękuję Jacku...też jestem daleki od kłótni dla kłótni...ale jeśli ktoś próbuje mi wmówić, "że czarne to białe lub na odwrót" nie mogę tego puścić mimo uszu...Wszak to przeczytają inni i takie "banialuki" idą dalej w świat...a nie o to nam chodzi w naszym hobby. Prawda?![]()
Z ostatnim zdaniem zgadzam się w 100% i podpisuję się obiema rękami...Szkoda, że nogami nie umiem się podpisać...hehe
Żadna ze mnie Panipiona3 pisze:Pani Zafiro

A po chemię zapraszam, najprawdopodobniej będę już teraz cały czas w środku hali, niedaleko dużego Stoiska z filtrami, karmami z Sery itp.Jak mnie nie znajdziesz, chociaż hala nie jest taka duża.. więc wątpię w to, to zapytaj Emila (Bubu) z mchami lub Piotra(z roślinami) przy wejściu

Ostatnio zmieniony 2011-12-27, 10:30 przez Zafira, łącznie zmieniany 2 razy.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie