Rośliny in vitro w akwarium.

ODPOWIEDZ
slaw

Rośliny in vitro w akwarium.

Post autor: slaw »

Rośliny in vitro do naszego akwarium, jak to zrobic?
slaw

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

A nie było Cię wczoraj na Sympozjum w swoim mieście? Dowiedziałbyś się co i jak... :-P

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Pytanie na sposobow kika mozna interpretowac.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Tzn?, chcesz tworzyć takowe rośliny wyżej wspomnianą metodą?, czy pytanie dotyczyło spraw dotyczących obchodzeniem się z tego rodzaju roślinami i ich specyfiką?.
Tak, wczoraj w Żychlinie tematyka roślin in vitro była dość istotnie i ciekawie omówiona, czemu towarzyszyły zdjęcia.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

king
Kontakt:

Post autor: king »

Jest kilka ciekawych publikacji po polsku kompleksowo omawiających temat.
Ale jak w pracy eksperymentalnej wielowektorowość pracy powoduje ze w dużej mierze od przypadku zależy wynik.
Nawet stała procedura na innej roślince nie daje podobnych efektów.

slaw

Interesuje mnie dokładnie to: mam rośliny z hodowli in vitro, chcę je posadzic w akwarium / dekoracyjnym/ są w nim inne rosliny oraz rybki. W jaki sposób mam to uczynic? Krok po kroku...
slaw

Lukiki

Takie rosliny charakteryzuja sie wyjatkowa delikatnoscia na poczatku (podatne na wychodzenie z podloza)
Decydujac sie na takie rosliny nie powinno byc w akwarium rybek i krewetek do momentu ukorzenienia sie roslinek ( 2-3tygodnie )

Rosliny te ze wzgledu na swe malutkie rozmiary musza miec dostep swiatla (inne rosliny,ktore juz sa w akwa nie moga go zaslaniac)

Takie rosliny najlepiej sadzimy z minimalnym poxiomem wody,wkladajac je pewnie i gleboko.
Zel w ktorym sa musi byc pod woda bierzaca splukany.
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

slaw

Byłem na Sympozjum w Żychlinie, było interesujace byli na nim znani akwaryści, ciekawe i pożyteczne spotkanie. Swoim wpisem chciałem spowodowac dyskusje i wymianę doswiadczeń na ten temat. Może ktos ma już te rosliny w swoim akwarium i podzieli się na forum swoim doświadczeniem. To ciekawy temat, dla mnie nowy mało znany.
slaw

rekrut81

Post autor: rekrut81 »

Przepraszam że się podepnę pod temat,ale mam takie jedno pytanie związane z roślinami in vitro.Czy gdzieś w Łodzi dostanę roślinki in vitro?

discus6

Post autor: discus6 »

Jakiś czas temu widziałem w Kakadu w Manu.Na Równej też są.
discus6

Lukiki

In-vitro (rosliny) to nie inna galaktyka,by byla nie dostepna wiedza na ich temat,czy tez,gdzie mozna,to kupic.
Internet,fora akwarystyczne,kopalnia wiadomosci na ten temat,a tu widac trzeba zaczynac wszystko od nowa.

Tym bardziej,ze funkcjonuje,to juz szmat czasu.
Filmy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny, Nawożenie i Pielęgnacja, CO2, Podłoża”