Mam akwarium 300l. Parę dni temu do zestawu 2x30w dodałem dwie swietlówki 54w. Przyszedł czas na CO2 (hemianthus niestety nie rośnie zbyt ładnie). Czy mógłbym prosić o pomoc w skompletowaniu dobrego i w miarę niedrogiego zestawu. Najlepiej sprawdzonego producenta i sprzedawcy. Znalazłem używany zestaw http://allegro.pl/kompletny-zestaw-co2-i1451773567.html czy spełniłby on dobrze swoją funkcję i czy według was wart jest swojej ceny? Z góry dziękuję za pomoc.
P.S. Używałem funkcji szukaj w google, ale opinie na temat sprzętu (szczególnie reduktorów) są często bardzo rozbieżne.
Pozdrawiam
Na co zwrócić uwagę?
Na co zwrócić uwagę?
Ostatnio zmieniony 2011-02-09, 22:33 przez dzidek76, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety ten zestaw odpada
Dzwoniłem do właściciela tego zestawu i niestety na temat CO2 wie mniej ode mnie. Szczerze mówiąc nie mam zaufania do sprzedawców którzy nie wiedzą do końca co sprzedają. Proszę więc o jakieś propozycje sprzętu, który powinienem skompletować. Myślałem ewentualnie o bimbrowni na początek. Co o tym sądzicie?
witam! Ja bym brał,sama butla to koszt 140-160 zł,reduktor kosztuje coś ok 70 zł,dyfuzor eheima napewno te 40-50 zł,to praktycznie elektrozawór masz gratis jak policzysz,a tani nie jest napewno.
Brak tylko zaworka precyzyjnego ,ale reduktor jest w miare dobry tak że dość stabilnie możęsz sobie ustawić ilość bąbli na sek.
Jedyne moje zastrzeżenie do tego zestawu,to to że ja bym ten elektrozawór wkręcił bezpośrednio pod reduktor,bo takie rozwiązanie na wężach poliuretanowych szczelności nie gwarantuje.
Brak tylko zaworka precyzyjnego ,ale reduktor jest w miare dobry tak że dość stabilnie możęsz sobie ustawić ilość bąbli na sek.
Jedyne moje zastrzeżenie do tego zestawu,to to że ja bym ten elektrozawór wkręcił bezpośrednio pod reduktor,bo takie rozwiązanie na wężach poliuretanowych szczelności nie gwarantuje.
do zamknięcia
Sprawa nieaktualna