Przycinanie kabomby

ODPOWIEDZ
rafal dolak

Przycinanie kabomby

Post autor: rafal dolak »

Jeśli ktoś wie jak często przycinać kabombę, to proszę o radę .U mnie rozrasta się w górę, a chciał bym ją troche rozszeżyć i nie bardzo wiem jak ją przycinać. Bo tak zostają tylko wysokie łodygi, i nie jest to efektowne.

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

z tego co mi wiadomo to jeżeli kabomba jest już za dluga to ją ucinasz na taką wysokość jaką chcesz a to co przytniesz wsadzasz odok albo w innym miejscu którym chcesz i tyle
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Awatar użytkownika
maxim198

Post autor: maxim198 »

Moja kabomba też rozrosła się bardzo,faktycznie nie wygląda to zaciekawie.mam nadzieje ze po ucięciu i wsadzeniu się zakorzeni.słyszałem ze kabomba jest trudna w hodowli.moje endlerki sie do niej dobrały ale niewyglada tak żle.

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

Ukorzeni się bez problemu, trzeb przycinać i dosadzać obok, przynajmniej jak tak robiłem, bo u mnie też sterczały badyle do góry. Może to kwestia braku czegoś w wodzie lub oświetlenia a może po prostu taka jej uroda.

Lukiki

Post autor: Lukiki »

cina pisze:bo u mnie też sterczały badyle do góry. Może to kwestia braku czegoś w wodzie lub oświetlenia a może po prostu taka jej uroda.
Kabomba będzie się ''krzaczyć'' na boki przy dużym świetle i w gęstych skupiskach i jak nie będzie czuła nurtu wody,bo sama w naturze zasiedla się w stojących wodach.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

Lukiki pisze:bo sama w naturze zasiedla się w stojących wodach.
No u mnie woda stojąca na pewno nie była, więc się wyjaśniło

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny, Nawożenie i Pielęgnacja, CO2, Podłoża”