Nurzaniec nie chce rosnąć

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cina

Nurzaniec nie chce rosnąć

Post autor: cina »

Mam problem (?!), nie chce mi rosnąć nurzaniec :-/ . Znaczy coś tam się trzyma, ale nowych odrostów prawie nie ma. Nie wiem co może być przyczyną, przecież ta roślina nie ma żadnych wymagań, rośnie zawsze, wszędzie i u każdego. Ma ktoś może jakieś pomysły ?
Dodam że w poprzedniej tanganice rosło znacznie szybciej niż teraz.
Ostatnio zmieniony 2009-11-30, 13:11 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.

Matrixowo

Post autor: Matrixowo »

myślę, że musisz jej dać czas, u mnie też jest tak z nim i tenellusem, że siedzi w miejscu z odrostami przez jakiś czas, a przychodzi na nią taki moment, że nagle w ciągu 2 dni wypuszczają tyle odrostów i tak szybko, że czasami można złapać się za głowę i pomyśleć, że mają chyba jakieś sterydy :D
Ostatnio zmieniony 2009-11-04, 22:20 przez Matrixowo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cina

5 miesięcy to chyba wystarczająco czasu

king
Kontakt:

Post autor: king »

jak ten ci nie rośnie może zmień gatunek??? mam niskiego jak chcesz i olbrzymiego
może to wina filtracji sądzę że po wizycie u ciebie i oglądaniu akwa może masz za czysto :-D niewiele ryb dużo wody niezła fitracja może nawozik do kwiatków???

Awatar użytkownika
cina

nie będę zmieniał gatunku, ten ma rosnąć i już, chciałem mieć niski (spiralis) a mam gigantea.

Mówisz za czysto, hmm, podmiana raz w tygodniu ~50-70litrów, fakt NO3 na testach sery zawsze ~10 wychodzi, rybki karmię różnie 1-3 razy dziennie, przynajmniej raz mięsko.

king
Kontakt:

Post autor: king »

nie wiem jak chcesz ja mam Valisneria nana,spiralis i gigantea i rosną wręcz inwazujnie

Awatar użytkownika
cina

nie dzięki, nie chcę więcej, ten co mam wystarczy jak tylko się rozrośnie. Może i masz rację że jest za czysto, a przecież żadnych nawozów nie leje.

Matrixowo

Post autor: Matrixowo »

faktycznie, jak nie chce rosnąc 5 miesięcy, to coś jest nie tak :D U mnie on tak rośnie, że szkoda gadać. Mógłbym otworzyć hodowlę nurzańca :d hehe a tak na serio, to szybko rośnie aż za szybko i mi robi samoczynnie pomału tło na tylnej szybie :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny, Nawożenie i Pielęgnacja, CO2, Podłoża”