Heheh , konkurs powiadasz .... wiesz , trochę byłoby nie fair faworyzować tę lub inną osobę , każda z nich by coś wniosła w dyskusji i niezręcznie byłoby mi wybrać kto dostanie szkło .....najlepszym wyjściem byłoby obdarować wszystkich , ale wtedy poszedł bym z torbami
Miałem raczej na myśli kogoś , kto wytłumaczy i pokaże na jakimś przykładzie co , jak i dlaczego .I to raczej w "realu". Wiele jest informacji w necie , ale dla mnie to jest niezrozumiałe i nawet jeżeli tu na forum ktoś by mi tłumaczył co i jak , to jest wysoce prawdopodobne ,że i tak nie zrozumiem . Niestety w tym temacie jestem , nie bójmy się tego słowa - debilem

, ja muszę zobaczyć , dotknąć ....dlatego nacisk aby to były rozmowy "face to face" . Po za tym nie będę, tu na forum , wydurniał się zadawaniem głupich pytań. o rzeczy które są oczywiste i zrozumiałe dla 95% populacji
Oczywiście można pisać w tym temacie , jeżeli ktoś ma jakieś porady, uwagi , problemy itp. , to niech śmiało pisze , chociaż inni z tego skorzystają
Jeżeli chodzi o to , co chcę zrobić , to nie będzie to jakiś skomplikowany układ . Chcę zrobić lampę na Power Ledach , na trzech żyłach /obwodach
Jedna żyłą ledy białe , druga czerwone , trzecia niebieskie . Lampa ma być pod roślinniaka ,ale ziele niewymagające , więc jak będzie ok. 25-30 lumenów/litr , to myślę że wystarczy . Akwarium ok. 100 L. (na razie) Każdy obwód chciałbym mieć regulowany , chodzi mi o to abym mógł na razie sterować tylko natężeniem światła (może być ręcznie) Na chwilę obecną nie potrzebuję wodotrysków typu -zmierzch /świt /dyskoteka

Na sterowaniu z kompa i przez satelity też mi nie zależy

. Na razie chcę ogarnąć podstawowe rzeczy ...jeśli mi się uda , to kiedyś może zechcę wejść na wyższy poziom