swietlowka sylvania classic

ODPOWIEDZ
neon

swietlowka sylvania classic

Post autor: neon »

co sadzicie o swietlowce sylvania classic

behemoth

Post autor: behemoth »

Powiem tak ,dla mnie cena nie jest odpowiednia do jakości, co nie znaczy że produkty Firmy Sylvania są złe.
Jeżeli zastosujesz tę świetlówkę jako jedynie oświetlenie ,to będziesz miał w akwarium dość żółte światło.
Temperatura barwowa tej świetlówki to 5000k, osobiście wolałbym dać jakąś zwykłą ,o temperaturze barwowej 6500k.
Ewentualnie pomieszać światło 6500k i 5000k .

Akwarystyczny24_pl

Post autor: Akwarystyczny24_pl »

Szczerze mówiąc to nie miałem styczności z ta firmą,jednak czytając różne opinie na wielu forach można odnieść wrażenie,że mimo wszystko nie cieszą się zbyt dobrą jakością,raczej średnia półka.

discus6

Post autor: discus6 »

Akwarystyczny24_pl pisze:Szczerze mówiąc to nie miałem styczności z ta firmą,jednak czytając różne opinie na wielu forach można odnieść wrażenie,że mimo wszystko nie cieszą się zbyt dobrą jakością,raczej średnia półka.
Zakładając,iż masz coś wspólnego ze sklepem internetowym o nazwie identycznej jak swój nick stwierdzić należy,iż troszkę jesteś nieszczery :-) .Polecam opis groluxa firmy Sylvania http://www.akwarystyczny24.pl/sylvania- ... -4560.html .Chyba że nie masz nic wspólnego to wtedy zwracam honor :oops: .
discus6

marcin323

Post autor: marcin323 »

jeśli temat jeszcze otwarty pozwole sobie coś dodać ostatnio znajomy zakupił dwie sztuki tych świetlówek jedna poszła w zamian za life-glo hagena a druga do zestawu z coral star.
sprawdziły się w akwarium jest bardzo ładnie doświetlone.
świetlówki sylvanii sa bardzo dobrej jakości i bardzo dobrej cenie.
pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie”