Zmiana świetlówek z T8 na T5 zestawy

ODPOWIEDZ
maurro

Zmiana świetlówek z T8 na T5 zestawy

Post autor: maurro »

Jak dobrze wiecie są dostępne zestawy do przeróbki oświetlenia, ja obecnie jestem wlasnie na takim etapie przerobki oswietlenia w moim baniaku 54L. Generalnie przy pokrywie Diversa czy jakos tak to jest po prostu masakra i katorga zeby dostac się do statecznikow i zrobić to z głową. Ale dla chcącego nic trudnego.
Jak by ktoś z Was szukał gotowych zestawów i statecznikow to w dobrej kasie są w tym sklepie:

KLIK

U mnie co się okazało to statecznik jaki byl w obudowie od temperatury po prostu rozpadl sie w rence od świetlówki T8, i jestem zmuszony kupic drugi statecznik, bo juz zakupilem 1 do swietlowki T5.
Nie popelnijcie przy takiej przerobce tego samego bledu co ja a mianowicie. Ja wpadlem na pomysl ze odetne cala ta kieszen w ktorej sa stateczniki i przesune calosc w strone otworu w pokrywie, pozwoli to na umiejscowienie świetlowek z tylu i z przodu akwa. Plan byl taki ze z przodu zostanie swietlowka T8 15W a na tyl pojdzie T5 24W. co da lacznie 0,72/L czyli jak na taki baniak chyba nie najgorzej zwarzywszy ze do tej pory bylo 0,22/L. Wiec jezeli bedziecie sie brac za takie mody od razu mowie kupcie statecznik 2x 24W i montujcie dwie swietlowki T5 24W. Da Wam to dobry wynik i mniej stresu przy przerobkach.
Ostatnio zmieniony 2014-02-20, 22:51 przez maurro, łącznie zmieniany 1 raz.

marcin323

Post autor: marcin323 »

w zbliżonych cenach byś to samo kupił w niedzielę na starcie.
pozdrawiam :->

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie”