Natomiast bezpieczeństwo takiego rozwiązania nie jest najwyższe.
Co do świetlówek kompaktowych niezintegrowanych nie wypowiadam się, bo nigdy nie miałem z nimi do czynienia.
cmepro pisze:Żeby nie robić nowego wątku skrobnę w tym
Jedno pytanie... co sądzicie o takiej świetlówce niezintegrowanej?
Świetlówka niezintegrowana PLS, 11W, 6400K Brilux
Moc - 11W
Trzonek - G23
Napięcie - Produkt przystosowany do napięcia zasilania 230V/50Hz, jedynie w wypadku zastosowania odpowiedniego urządzenia stabilizacyjno-zapłonowego
Żywotność - Średnia trwałość: 6000h
Temperatura światła - 6400K
Strumień świetlny - 11W - 860lm
Potrzebujesz statecznik [nie musi być elektroniczny] , starter [jeśli będziesz miał zwykły statecznik], uchwyty i okablowanie.mat114 pisze:Witam
Mam pewien problem. dorabiam sobie w baniaku mocniejsze oświetlenie jest teraz 1x14W a chce dorzucić kompakt 24W( LYNX-L 24W/865) lub 36W(LYNX-L 36W/865). I teraz moje pytanie, do tych żarówek potrzebuje jeszcze... no właśnie czego?
Pod ten statecznik nie podłączysz świetlówki 36W.mat114 pisze:Taki bedzie git?http://www.aqva-light.pl/shop.php?UID_c ... ffd0a9c2bd
Jeszcze jedno pytanie. na niektórych statecznikach elektronicznych jest napisane"Do świetlówek z trzonkiem 2G11 o mocach 18 i 24W" właśnie taki trzonek mam. Nie na wszystkich statecznikach jest to napisane.(tylko na niektórych elektronicznych) wiec czy bedzie sie dało to połączyć jak nie ebdzie tego dopiska?
Pszemo , my tu nie rozmawiamy o świetlówkach T5, tylko o kompaktach sylvania lynx-l, do nich nie trzeba mieć elektronicznych stateczników [za wyjątkiem świetlówki 55W]pszemoo pisze:Nie bardzo do 24 W potrzebny jest statecznik elektroniczny, można by było pokombinować ze starterem z żarówki energooszczędnej, ale osobiście bym nie ryzykował (świetlówki T5 są troszkę za drogie na takie eksperymenty).