Przeróbka oświetlenia

ODPOWIEDZ
romek510

Przeróbka oświetlenia

Post autor: romek510 »

Witam, chciałbym przerobić oświetlenie w moim akwa 112L. W tej chwili mam standardowe 2x18W T8. Chcę dołożyć jeszcze jedna świetlówkę t5 24W. Moje pytanie jest odnośnie tego jaka świetlówkę wybrać. Obecne t8 to sylvania grolux i sylwania aquastar. Zastanawiam się nad kupnem sylvania luxline, żeby mieć komplet. Co o tym myslicie i co byście doradzili. Po za tym w jakiej kolejności najlepiej ułozyć te świetlówki?

W akwarium posiadam dość spora ilość roślin. Dodatkowo po przerobieniu oświetlenia będzie podawane Co2.

Awatar użytkownika
lucypper

Post autor: lucypper »

Napisz przede wszystkim jakiej firmy ta pokrywa. Jeżeli wromak to za dużo się nie zrobi... lepszym rozwiązaniem niż dokładanie jednej była by zmiana na 3x24W t5-koszt w sumie podobny. Jeżeli diversa to można spokojnie włożyć 2x35w t5. Ja u siebie mam własnie takie rozwiązanie i jestem bardzo zadowolony. świetlówki grolux i aquastar (przód)

romek510

Post autor: romek510 »

Pokrywa aquaela. Dołożenie 3 świetlówki nie bedzie robiło problemu. Mam juz wszystko co jest potrzebne do przeróbki. Zastanawiam się jedynie jaką 3 świetlówkę (t5 24w) dołożyć do groluxa i aquastara które mam nowiutkie i czekaja na zamontowanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie”