Najcichsza metoda rozproszenia powietrza w wodzie :)

baq
Kontakt:

Post autor: baq »

brawo Jasiu :mrgreen:
chodzilo mi oczywiscie o:
  • napowietrzanie w nocy
  • napowietrzanie w czasie zaciemnienia
jak narazie nie mam pomyslow.
Moze mi ktos powiedziec czy weze napowietrzajace sa glosne? :)

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

Ale Ty bardzo chcesz wykożystać tą swoja pompke :P moim zdaniem cieżko bedzie Ci znaleźć coś co wprowadzi powietrze bezgłośnie bo jednak pekające bombelki bedą hałasować.

A moze by zrobić tak zeby te bąble pękały w np jakimś dzwonie pod woda i moze to by je uciszyło ale jeszcze trzeba by je potem odprowadzić z dzwonka co wcale nie bedzie proste.

baq
Kontakt:

no kurde mam takie 2 ... sa cichutkie, sa drogie wiec [glow=red]yeah![/glow] jasne ze chce je wykorzystac :) probowalem motyw z dzwonem i jest to .... prawie bezglosne, ale prawie.
Dzwiek wydaja babellki ktore wydostawaja sie z kostki lipowej, juz nie te pekajace na powierzchni :)

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

A nie ma na rynku czegoś takiego jak dyfuzor do CO2 ? Tak żeby rozbijało bąble na "mgiełkę" ?
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

baq
Kontakt:

na pewno jest problem jest tylko taki ze pompka generuje zbyt male cisnienie by przebic gesty spiek, trzeba by uzyc kompresorka

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

To już chyba najciszej wyjdzie butla O2 podłączona do dyfuzora ze spiekiem :-)
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

ale on chce wykorzystać swoją pompke :) a nie butle kupować :P Ja i tak bym pozostał przy falowaniu tafli wody i dobrej cyrkulacji.

baq
Kontakt:

no pewnie ze chce wykorzystac moja pompke :)
a druga sprawa ze babelki co2 rozbijane przy pomocy dyfuzora ceramicznego tez halasuja :)

michallodz

Post autor: michallodz »

Wielki problem robicie :) ja tam spalem kiedys w blu jakies pol metra od glosnikow i nie przeszkadzalo mi to :P
Od pol roku nie mam napowietrzacza zrobilem wylot z filtra ala deszczownia tylko ze trzymam go pod woda woda sie niezle marszczy nic nie slychac a woda jest dobrze dotleniona bo w zasadzie nie widuje kiryskow latajacych do tafli a kiryski to chyba najlepszy miernik tlenu w akwa

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

michallodz pisze:Od pol roku nie mam napowietrzacza zrobilem wylot z filtra ala deszczownia tylko ze trzymam go pod woda woda sie niezle marszczy nic nie slychac a woda jest dobrze dotleniona bo w zasadzie nie widuje kiryskow latajacych do tafli a kiryski to chyba najlepszy miernik tlenu w akwa
A mógłbyś tak używać polskich liter, przecinków i kropek? Ułatwi to zrozumienie tego co napisałeś.

michallodz

O boze znowu to samo :) Nie mowcie mi ze sprawia wam problem przeczytanie tekstu bez ć ś ń ż ę ź ą itd :) Bo po prostu w to nie wierze :)

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Post autor: cmepro »

michallodz pisze:Nie mowcie mi ze sprawia wam problem przeczytanie tekstu bez ć ś ń ż ę ź ą itd :)
A Tobie sprawia problem pisanie ć ś ń ż ę ź ą itd.?
Poza tym rejestrując się zaakceptowałeś reg. w tym też pkt. 11

11 - Starajmy się pisać używając poprawnej polszczyzny.
Nie zapominajmy o dużych literach, przecinkach i kropkach. Zabrania się krzyczenia (pisania dużymi literami!!!)
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

michallodz pisze:O boze znowu to samo :) Nie mowcie mi ze sprawia wam problem przeczytanie tekstu bez ć ś ń ż ę ź ą itd :) Bo po prostu w to nie wierze :)
Wiesz, no można to pominąć kiedy występuje sporadycznie, przy tym jeszcze da się kolejne myśli odróżnić dzięki interpunkcji. Ale jak przychodzę zrypany z pracy i czytam takie zdanie:
"...ala deszczownia tylko ze trzymam go pod woda woda sie niezle marszczy nic nie slychac a woda jest dobrze dotleniona bo..." to na serio się zastanawiam o co chodzi. A gdyby Ci się chciało tak jak wszystkim pozostałym użytkownikom pisać ładniej to po prostu było by git. To nie jest takie trudne na jakie wygląda.

michallodz

Teraz to przesadziŁeŚ :P To jest wyjĘte z kontekstu i siĘ nie liczy :)

jabol

Re: Najcichsza metoda rozproszenia powietrza w wodzie :)

Post autor: jabol »

baq pisze:Hej

mam pytanko jakie znacie nacichsze metody do wprowadzenia powietrza do wody ?
deszczownia mocowana pod powierzchnia wody i skierowana ukosnie ku gorze nie wystarcza ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Filtracja”