Jaki tani filtr?

ODPOWIEDZ
Agunia05

Jaki tani filtr?

Post autor: Agunia05 »

Mam stary filtr Aqua - działa i jest ok ale jest bardzo głośny :( Marzy mi sie wymiana na nowy ale nie mam za bardzo kasy na wsadzanie znów jej w akwarium - co polecacie??
Zbiornik ma około 100l, zamieszkują go gupiki (3 rodzaje) mieczyki "hellera" i weloniaste, 2 kiriski 3 glonojady. Są oczywiście żywe roślinki i żwirek...
Na allegro widziałam kaskadowy Jebo 502 - ale czy taki może być? czy da się pod niego podpiąć końcówkę brzęczyka (nie wiem jak to nawać ale ten wężyk z kamyczkiem napowietrzającym) i skąd do do jasnej taka różnica w cenie? w mini zoo najtańszy filtr ponad 60zł a na allegro od 20 :shock:
Ostatnio zmieniony 2008-07-15, 09:31 przez Agunia05, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Alchemik
Moderator
Kontakt:

Post autor: Alchemik »

Nie znam tego Jebo 502 ale miałem kiedyś jakiegoś "chińczyka" w domu. Chodził 2 dni po tym czasie miałem dość. Tak głośno pracował, że nie dało się przy nim spać. Od tego czasu kupuję filtry tylko znanych firm.

Do Twojego akwarium polecałbym ci jednak coś naszej rodzimej produkcji: http://www.rybarium.pl/sklep/akwarystyk ... 01600.html Uważam, że filtr jest całkiem sympatyczny i nie bardzo drogi. Wierz mi warto wydać raz 60 zl, niż raz 20 potem kolejne 20 a na samym końcu i tak kupisz coś lepszego ;-)
Pozdrawiam
Piotr

Agunia05

Post autor: Agunia05 »

Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale kupiłam Atman At-21: Obrazek i dużą gąbkę do niego, zakupiłam też brzęczyk tej samej firmy At-a3500 Wybór w naszych mini zoo jest opłakany i miałam wybór albo to albo coś za 80zł w górę - choć w jednym znalazła się pani która mi polecała małe coś (moze do kuli nawet za małe) że spokojnie obsłuży akwa i 200litrowe :/
Narazie ładnie i cicho pracują... Nie chciałam filtra z koszykiem i bardziej widzą mi sie gąbkowe - mam nadzieję że to nie był zły wybór

pirania

Post autor: pirania »

dobra firma , dobry filtr

to tak po skrócie można ująć,będziesz na pewno zadowolona i posłuży ci całe lata

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

zgadzam sie z przedmwoca dobry wybór z tą pompą bo narazie to sama pompa jest :) ale sam wczesniesz szukałem dobrej pompy w niskiej cenie i też mi polecano Atmana. Powinnaś być zadowolona :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Filtracja”