Proszę o polecenie jak najcichszego napowietrzacza ,który pociągnie 6 zbiorników po 25 L.
Obecnie mam Haliea z 6cioma wyjściami ,ale ona w/g mnie działa zbyt głośno.
Czy ktoś mi może coś polecić naprawdę cichego ???
Jaki napowietrzacz?
To jest super. http://allegro.pl/sera-air-550-solidna- ... 35509.html
-
Według mnie też jest super, bardzo cichy, w sumie jak go włożysz do szafki to jakbyś napowietrzacza nie miał. Polecam, ja mam 275l , ale do twojego polecam 550 ,z uwagi na 6akwarii. Bardzo wytrzymały, raz na pół roku go wyłączałam na godzine żeby trochę zrobił się zimniejszy i mam wrażenie że działa lepiej.
Pozdrawiam!
Jeżeli szukasz cichego. To się możesz poczuć zawiedziony, za to wydajnością cię zaskoczy.
Czyli Air550 jest słyszalny dość wyraźnie zwłaszcza jak się go ustawi na wyższą wydajność, niż faktycznie potrzeba do obsłużenia posiadanych filtrów gąbkowych.
Mocy natomiast mu nie braknie przy 6 baniakach.
Wypowiadam się jako użytkownik Sera Air 550R plus.
Dlaczego jest super:
*Ma swoją wydajność i jej zapas na jakiś czas wystarczy.
*Posiada regulację, co daje spore pole manewru
*Nie jest to zabawka wielkości paczki zapałek
*Po odpowiednim wyregulowaniu pokrętłem stosownie do zapotrzebowania na powietrze działa cicho. Jednak jak przy większości brzęczyków słychać buczenie (wszystkich jakie ja używałem)
*Łatwy dostęp do części zamiennych (membrany, zestawy naprawcze) polski dystrybutor od wielu lat.
Jakbyś miał okazję skonfrontować pompkę sera z jbl pro silent to podziel się wnioskami.
Czyli Air550 jest słyszalny dość wyraźnie zwłaszcza jak się go ustawi na wyższą wydajność, niż faktycznie potrzeba do obsłużenia posiadanych filtrów gąbkowych.
Mocy natomiast mu nie braknie przy 6 baniakach.
Wypowiadam się jako użytkownik Sera Air 550R plus.
Dlaczego jest super:
*Ma swoją wydajność i jej zapas na jakiś czas wystarczy.
*Posiada regulację, co daje spore pole manewru
*Nie jest to zabawka wielkości paczki zapałek
*Po odpowiednim wyregulowaniu pokrętłem stosownie do zapotrzebowania na powietrze działa cicho. Jednak jak przy większości brzęczyków słychać buczenie (wszystkich jakie ja używałem)
*Łatwy dostęp do części zamiennych (membrany, zestawy naprawcze) polski dystrybutor od wielu lat.
Jakbyś miał okazję skonfrontować pompkę sera z jbl pro silent to podziel się wnioskami.
Ostatnio zmieniony 2012-08-31, 16:44 przez chwialek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Kontakt: