Który kubeł bedzie bardziej odpowiedni, co myślićie ?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
asusa7

Który kubeł bedzie bardziej odpowiedni, co myślićie ?

Post autor: asusa7 »

Podpowiedzcie baniaczek [180] do tej pory juwel wewnętrzny bioflow 3.0
Chciałbym kupić takie cacuszko jak Eheim Professionel 3 2071, lub Eheim Professionel 3e 2074. Wiem różnią się dużą różnicą cenową, niby za bajerek sterowania elektroniką i nie tylko. O co mi chodzi.: Mam podłoże JBL Manado jest ono bardzo czułe na jakiekolwiek większe zawirowania wody, więc jeśli zastosowałbym 2071, czy podłoże nie zacznie fruwać?(duży prąd wody). Z kolei "e 2074 ma regulację prędkości wirnika przez co nurt wody można zmniejszyć zmniejszając ilość pobieranej energii el. Co o tym sądzicie? W 2071 z kolei ma regulacje na zaworach (przepływie wody), ale zmniejszając strumień nie zwiększe hałasu pracy kubełka ? Powiedzcie co myślicie :roll:

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

Bierz ten tańszy bez bajerów. Filtr ma działać i filtrować wodę więc wszelkie elektroniczne bajery są zbędne. Po co zdławiać przepływ ? z czasem sam sie zmniejszy, a jeśli będzie Ci za mocno woda leciała to deszczownice kupić czy wylot skierować na szybę i po sprawie.

maksior

Post autor: maksior »

Zmniejszając strumień wody w filtrze zewnetrznym nie odczuwasz buczenia filtra , a prawda jest taka że filtry starsze modelem są lepsze i mniej wadliwe . Tak jak Cina napisał skierujesz strumień na taflę wody i po problemie....
Arek

Awatar użytkownika
asusa7

Post autor: asusa7 »

No dobra tak też zrobię, Dzięki :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Filtracja”