Siatka żeby przykryć akwa

podziel się pomysłami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cina

Siatka żeby przykryć akwa

Post autor: cina »

Witam,
potrzebuję coś czym można przykryć akwa. Musi to być jakaś siatka o stosunkowo małych oczkach max. 0,5cm i dość sztywna żeby się utrzymała na akwa. Macie jakieś pomysły z czegoś można zrobić coś takiego ? Skąd wziąć taką siatkę ?

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Post autor: cmepro »

Hmmm może taka siatka plastikowa jak sie daje na styropian pod tynk. W miarę drobne oczka i dość sztywna w sumie można jeszcze jakaś ramkę na to zrobić :)
A kupić poszukaj może da się na m kupić albo zagadaj z robotnikami gdzieś 2mb dadzą Ci bez problemu ;)
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98

Awatar użytkownika
cina

no właśnie ta ramka :-P , chciałem samą siatkę, bez dodatkowych ramek, ale zobacze, musze na działce poszukać, może mi jeszcze coś zostało

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Post autor: cmepro »

Sama siatka za wiotka będzie musiałaby być jakaś z drutu jak ogrodzenia są ale wiadomo za duże oczka itp.
Drobna ramka z aluminium mały kątownik nie rzucałoby się w oczy no ale może komuś coś innego przyjdzie do głowy ;)
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

Bez ramki chyba sie nie obejdzie ale możesz zajrzeć do metalpolu i tam mają drobniutkie siatki metalowe ale wątpie żeby sie nie uginały. Jak sie zdecydujesz na ramke to wtedy mozesz jakąś moskitiere naciągnąć i nie bedzie źle:)

Awatar użytkownika
cina

Muszę z moskitierą zobaczyć jak by to wyglądało,

mario1970pl

Post autor: mario1970pl »

Proponuję siatkę ogrodzeniową z tworzywa, o różnych średnicach oczka za kilka zeta za metr bieżący, do kupienia np. w castoramie, bricomarche. Robiłem sobie z takich siatek kotniki, wiążąc poszczególne elementy zwykłą żyłką, jak i przedzielałem akwaria na dwie części robiąc przegroę.

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

Ale taka siatke bedzie sie zapadał bez ramki przy takim rozmiarze wiem lepiej rameczke i na nią naciągnąć moskitiere.

ODPOWIEDZ

Wróć do „DIY [Zrób to Sam]”