Chłodzenie w akwariach
Tu nawet nie chodzi o to, że szybko co niespodziewanie. Jedne mogą chodzić długo bez szwanku a inne dosłownie po miesiącu padną.
Mówiąc szczerze to ta zabawa wentylatorami to był pewien projekt ze szkoły. W 10 osób mieliśmy identyczny sprzęt i każdy dostał po 1 wiatraku z łożyskami ślizgowymi i po 1 z kulkowymi. U mnie np ten na ślizgowych się grzał ale chodził, za to u 2 kumpli zacinały się ni z tego ni z owego, co w konsekwencji doprowadziło do spalenie się karty graf.. No ale.. na szczęście nie my za sprzęt płaciliśmy
Mówiąc szczerze to ta zabawa wentylatorami to był pewien projekt ze szkoły. W 10 osób mieliśmy identyczny sprzęt i każdy dostał po 1 wiatraku z łożyskami ślizgowymi i po 1 z kulkowymi. U mnie np ten na ślizgowych się grzał ale chodził, za to u 2 kumpli zacinały się ni z tego ni z owego, co w konsekwencji doprowadziło do spalenie się karty graf.. No ale.. na szczęście nie my za sprzęt płaciliśmy

Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.
ATI Radeon HD4350 niby nie jakaś super, ale bym i tak nie pogardził
Ale wiesz, za cały sprzęt płaciła szkoła więc mi tam rybka czy to kosztuje 200 czy 5000 zł co prawda taka za 5000 to bym wymątował i ślad by po niej zaginął
Łożysk vapo nie znam więc nie pomogę.

Łożysk vapo nie znam więc nie pomogę.
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.
jak nie masz nic innego do robienia całymi dniami (szkoła, praca, rodzina) to faktycznie możesz latać co chwila z zamrażarki do akwarium... większość z nas jednak ma inne zajęciaPantosPL pisze:Mój najlepszy sposób na odbniżanie temperatury w akwarium to wrzucanie kostek lodu do akwaria :) naprawde działa :)

A próbował ktoś z was kiedś wsadzać do akwa te takie wkłady co są do turystycznych lodówek?? Przecież jak ruch wody jest spory to nie bedzie tak że w jednym miejscu woda bedzie miała -3*C a w innym nadal 30 woda odda ciepło do tych wkładów i to moze być taki całkiem niezły doraźny spsób. Jeden wkładzik rano drugi po powrocie z pracy i juz.
Albo jak ktoś ma większy budżet to klimatyzator do pokoiku i woda bedzie chłodniejsza i oglądający się beda lepiej czuli :)
Albo jak ktoś ma większy budżet to klimatyzator do pokoiku i woda bedzie chłodniejsza i oglądający się beda lepiej czuli :)
nieekonomiczne, jak butelki z lodemVendredi pisze:A próbował ktoś z was kiedś wsadzać do akwa te takie wkłady co są do turystycznych lodówek??
Moja była Tanganika -