System automatycznej podmiany wody
System automatycznej podmiany wody
Witam, jak w temacie, stosujecie u siebie taki system ? Jakieś uwagi, zalecenia, możecie opisać jak to u Was działa ?
Moja była Tanganika -
Przy ~700l wody to życzę powodzenie ręcznie, w 144l podmieniałem wiadrami i to już była porażka, mokro wszędzie.wiecej zawawy z budowa takich systemów niż co warte
Właśniea to już chyba zależy od litrażu nie sądzisz

Może ktoś z klubowiczów mi powie czy w klubowych akwariach macie system podmiany wody ? Jeśli tak to przejdę się obejrzeć i pogadać.
Moja była Tanganika -
- illuminatebaby
Tutaj masz sposób jaki ja stosuję u siebie w domu. W klubie mamy podobny sposób przy czym inna średnica węża.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
-
Re: System automatycznej podmiany wody
Jak masz ochotę to zadzwoń 888 111 445cina pisze:Witam, jak w temacie, stosujecie u siebie taki system ? Jakieś uwagi, zalecenia, możecie opisać jak to u Was działa ?
pozdrawiam
Sławek
slawomirdyl
-
Automatyvzna podmiana wody w akwarium to moim zdaniem pomysł do d........... . System dolewki odparowanej wody to inna sprawa. Wymieniając wodę wyjałowymy zbiornik. Owszem ma to sens kiedy robimy co kilka dni testy i dolewamy preparaty ale po co się bawić jak raz w tygodniu zrobimy podmiankę dodajemy co musimy i jest OK, ake to tylko moje zdanie.
Ostatnio zmieniony 2012-05-05, 23:45 przez slawomirdyl, łącznie zmieniany 1 raz.
slawomirdyl
Możesz rozwinąć tę myśl bo nie bardzo rozumiem.Czy masz na myśli zbiornik słodkowodny czy morski bo autorowi jak rozumiem chodzi o ten pierwszy.slawomirdyl pisze: Wymieniając wodę wyjałowymy zbiornik. Owszem ma to sens kiedy robimy co kilka dni testy i dolewamy preparaty ale po co się bawić jak raz w tygodniu zrobimy podmiankę dodahemy co musimy i jest OK,
discus6
Nie dolewam żadnych preparatów do wody, więc jak możesz to rozwiń swoją myśl.slawomirdyl pisze:Automatyvzna podmiana wody w akwarium to moim zdaniem pomysł do d........... . System dolewki odparowanej wody to inna sprawa. Wymieniając wodę wyjałowymy zbiornik. Owszem ma to sens kiedy robimy co kilka dni testy i dolewamy preparaty ale po co się bawić jak raz w tygodniu zrobimy podmiankę dodahemy co musimy i jest OK, ake to tylko moje zdanie.
Moja była Tanganika -