Jedzonko dla rybek domowej roboty.
- illuminatebaby
Jedzonko dla rybek domowej roboty.
W internecie można trochę znaleźć informacji na temat właśnie takiego jedzonka. Muszę powiedzieć, że u mnie sprawdziło się to rewelacyjnie. Rybki i krewecie się zajadają, aż miło. Jakie wy macie z tym doświadczenia?
96l Towarzyskie
25l Krewetkarium RC
25l Krewetkarium RC
- illuminatebaby
Sorki, że tak późno pisze, ale gdzieś mi ten temat umknął. Oczywiście przedstawiam przepisy, choć ta karma to eksperyment. 1) "Karma zielona": obgotowane marchewka pietruszka i brokuł, surowe obrane jabłko i pokarm Sera dla krewetek (krewetki niechętnie się nim zajmowały). Wszystko zmiksować blenderem na papkę. Potem taką papkę ułożyłem na folii do pieczenia na blachę i do pieca. U mnie ustawiłem piekarnik na 100 stopni C i termoobieg z góry i dołu. UWAGA WAŻNE trzeba pilnować by wilgoć odparowała a gotowa karma nie przypalała się, może natomiast pociemnieć. Karma kiedy już stygnie jest jeszcze plastyczna, ale kiedy odparuje i jest zimna to można ją pokruszyć. I gotowe. 2) "Karma czerwona": tu użyłem tylko marchewki, papryki i jabłka o karmie Sery zapomniałem. Dalej postępowałem j.w.
Powiem szczerze, że karma ma jedną wadę, jeśli to komuś przeszkadza, karma zabarwia wodę jeśli pozostają resztki na herbaciany kolor. Akwa wygląda a la BW. Mnie to nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie żona stwierdziła, że to dodało mu uroku i klimatu.
Powiem szczerze, że karma ma jedną wadę, jeśli to komuś przeszkadza, karma zabarwia wodę jeśli pozostają resztki na herbaciany kolor. Akwa wygląda a la BW. Mnie to nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie żona stwierdziła, że to dodało mu uroku i klimatu.
96l Towarzyskie
25l Krewetkarium RC
25l Krewetkarium RC
- illuminatebaby