Czy to na pewno Gray Mountain firmy Aqua Art?

podziel się pomysłami
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
s050197

Czy to na pewno Gray Mountain firmy Aqua Art?

Post autor: s050197 »

Jakiś czas temu zakupiłem poprzez znany portal aukcyjny ;-) kamienie - "Gray Mountain firmy Aqua Art". Leżały sobie jakiś czas, nawet się im nie przyglądałem. Dzisiaj dostałem natchnienia i postanowiłem ich użyć - wyjąłem je z pudła i okazało się, że te kamienie są strasznie kruche - ścierają się na pył, łatwo pękają, w ogóle wyglądają jak mix różnych rodzajów skał - zacząłem się zastanawiać czy to na pewno "wartościowe" kamienie, czy poprostu zakupiłem jakiś szajs.
Czy ktoś może ewentualnie poznać po zdjęciach co to za kamory:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tutusik

Post autor: tutusik »

ten kamień po lewej stronie na 1 zdjeciu i na II zdjeciu to raczej tak :)
gg 2755526

embarrassed

Post autor: embarrassed »

Nie dajcie się koncernom akwarystycznym ;) To wszystko są serpentynity, tylko, że odpowiednio ukruszone :-) W jakimkolwiek sklepie ogrodniczym kupicie to za kilka groszy

TomekP

Post autor: TomekP »

TUTAJ jest napisane, że się nie nadają więc pewnie nie zwykłe tylko z jakiś konkretnych kamieniołomów gdzie brak szkodliwych zanieczyszczeń.

embarrassed

Post autor: embarrassed »

TomekP pisze:TUTAJ jest napisane, że się nie nadają więc pewnie nie zwykłe tylko z jakiś konkretnych kamieniołomów gdzie brak szkodliwych zanieczyszczeń.
Nieprawda ;-) Sam z powodzeniem stosuję te kamienie i znam wiele osób z podobnymi doświadczeniami. Serpentynit ma wiele "odmian", ale ta najpopularniejsza, "zielona" nie ma żadnego wpływu na wodę :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „DIY [Zrób to Sam]”